Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SF distopija

Serija snimana u Hrvatskoj stigla na Netflix i već je hit

Netflix
19.02.2021.
u 15:41

Znanstveno-fantastična serija "Tribes of Europa" koja je snimana i u Hrvatskoj, stigla je na Netflix.

Na streaming platformu Netflix upravo je stigla dugoočekivana serija “Tribes of Europa” koja se dijelom snimala i na raznim mjestima diljem Hrvatske. Autori te distopijske znanstveno-fantastična serije njemački je tim filmaša koji je zaslužan i za drugu Netflixovu hit-seriju, “Dark” te poznati film “The Lives of Others”.

Kreatori su navodno za seriju bili inspirirani i Brexitom, pa se “Tribes of Europa” tako bavi događajima u bliskoj nam budućnosti, 2074. godine, nakon što je naš kontinent preživio nepoznati apokaliptični događaj. Znan samo kao “Crni prosinac”, bio je to trenutak kada je cijela Europa ušla u neko mračno doba. Serija prati živote dvoje braće Kiana i Elje te njihove sestre Liv, koji vode miran život u plemenu The Origine Tribe, sve dok se u njihovu šumsku komunu ne sruši nepoznata letjelica, a oni kreću na fantastičnu avanturu.

Recenzije koje pristižu redom su pune pohvala, a seriju uspoređuju i s popularnom “Igrom prijestolja” te “Igrama gladi”. Hrvatskim gledateljima svakako će biti zanimljivo prepoznati neke od naših poznatih lokaliteta, poput spomenika Ustanku naroda Banije i Korduna na Petrovoj gori, ulica grada Gline, napuštenog prostora nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Zagrebu, pitoresknog mjesta Bale u Istri te dijelova otoka Paga koji neodoljivo nalikuju na mjesečev krajolik.

Komentara 2

BI
Biouskoli91
20:46 19.02.2021.

Pa... recenzije onih koji su pogledali seriju su daleko od pohvala... stovise.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
17:25 19.02.2021.

Njemacka propaganda , svi trebamo postat Njemci a ne se dijelit na suverene narode , pri tom naravno onaj tko nije Njemac ima puno manju placu i sve ostalo od Njemca , e sad da bi to moglo se nametnut treba okupirat neku zemlju (sto Njemci nisu bili sposobni) , ili natjerat tu istu zemlju da pristane biti Njemacki poltron , sto ovisi o nama a ne o Njemcima Madzarska i Poljska su primjer , Njemacka niti je ekonomski niti vojni niti politicki div , pa bi bilo glupo postat sluga takvima ,ali ne treba biti ni neprijatelj ipak je EU buducnost Hrvatske ali samo kao suverene zemlje , jedino tako mozemo biti bogati i ocuvat svoju zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije