Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Šeherezada i Carmen očarale publiku

Šeherezada i Carmen očarale publiku
Foto: Nikola Knežević
1/10
17.02.2020.
u 16:18

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, na čelu s prvim solistima Nacionalne opere i baleta iz Kijeva Katerinom Kurčenko i Sergijem Klijačinom te baletnim prvakom Viktorom Iščukom, svojom su vrhunskom izvedbom dviju jednočinki ostavili publiku u Lisinskom bez daha.

Na samom početku, egzotična baletna adaptacija priče o Šeherezadi odvela je publiku na mistično plesno putovanje prepuno senzualnih pokreta i dubokih emocija. Vješto uigrani baletni solisti i ansambl besprijekorno su pratili majstorsku glazbu Nikolaja Rimskog-Korsakova. Upečatljiva kostimografija Oksane Tur i scenografija Aleksandra Fadejeva dočarale su bajkovitost istočnjačkoga kraljevskog dvora i njegovih vladara i dvoranina. 

Foto: Nikola Knežević

Nakon stanke, dvoranom je dominirala snažna energija koju je prenijela Bizetova Carmen, koju je za balet genijalno glazbeno prilagodio Rodion Ščedrin. Energičan ples silne strasti, temperamentnost kretnji Carmen prošarana dominantnom i zlokobnom crvenom scenom te inspirativan ansambl i dojmljive plesne figure koreografa Alberta Alonsa zaokupili su sva čula posjetitelja. Scenu su prožimali snažan naboj strasti i jakih emocija do samog tragičnog kraja Carmen suite koja oduševljava publiku na svjetskim baletnim pozornicama već 50-ak godina. U ulozi Corregidora, te Zemana u Šeherezadi, plesao je solist Ivan Zuravlov, inače jedan od utemeljitelja i umjetnički ravnatelj ove trupe, kao i The Great Gatsby Balleta

Foto: Nikola Knežević

Uspješna preobrazba koncertne dvorane u kazališni prostor i ovoga je puta, doprinijela cjelokupnom scenskom dojmu te time dodatno osigurala publici jednu nezaboravnu večer.  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije