Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studentski centar

Sažetak velike pariške izložbe Pierrea Bouleza

pierre boulez
31.08.2015.
u 18:06

Izložba Pierrea Bouleza otvara se u utorak 1. rujna u predvorju kina SC s početkom u 19 sati.

Ova je izložba prilagođeni oblik izložbe postavljene u Pariškoj filharmoniji, u proljeće 2015., u povodu obilježavanja 90. rođendana Pierrea Bouleza. Predstavlja višestruke aspekte njegova rada, učenja i susretanja koji su obilježili njegovu karijeru u perspektivi. Kronološki postav izložbe istaknut je odabirom Boulezovih glavnih djela, izmjenjujući se s pothvatima koji su oblikovali njegovu jedinstvenu putanju.

Izložba koja dolazi u Zagreb „digest“ je izdanje, sažetak dakle, velike pariške izložbe, ali koja nam je i ovakva potrebna, koja je morala posjetiti ovaj grad i našu sredinu, upravo zbog odgovornosti koju Zagreb, kao mjesto rođenja Muzičkog Biennalea, međunarodnog festivala suvremene glazbe, još od daleke 1961. godine, nosi na svojim ramenima i zbog koje, treba ovu izložbu promatrati i shvatiti upravo onako kako je Boulez sebi samome postavio nešto poput pitanja u naslovu svoje knjige, iz 1963.godine: (kako) „Misliti glazbu danas“ .

Izložba je ostvarena u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.

Izložba je otvorena do 18. rujna, pon-sub od 13 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije