Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova sonyjeva konzola

Napokon znamo kako izgleda novi PlayStation 5 i što ćemo na njemu igrati

Foto: SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT I/REUTERS/PIXSELL
1/3
12.06.2020.
u 13:04

Sony je otkrio izgled novog PlayStationa 5 te prvih dvadeset igara koje ćemo na njemu moći zaigrati.

Sony je konačno predstavio svoju najnoviju, dugoočekivanu igraću konzolu PlayStation 5. Taj japanski gaming div otkrio je novi izgled konzole te prve igre koje ćemo na njoj moći zaigrati. Točan datum izlaska nove konzole ne znamo, a iz Sonyja su zagonetno rekli da se radi o "blagdanu". Pretpostavlja se stoga ad će izaći u studenom, kao i prethodnik.

Novi PlayStation izgleda nešto drukčije od svojih prethodnika, dolazi u bijelo-plavoj boji i zamišljena je da je se pored televizora postavi vertikalno. Ima i dvije verzije, a dok će jedna imati 4K Blu-ray pogon, druga će biti potpuno digitalna. Potonja će biti i pristupačnija cijenom, nešto je uža, a svidjet će se onima kojima nije stalo do kupovanja fizičkih primjeraka igara. Uz novu “peticu” predstavljeno je i nekoliko dodataka - punjač, slušalice, upravljač i kamera. Iz Sonyja tvrde i da će biti sto puta brži od četvorke, čime će se iznimno poboljšati ne samo rezolucija već i brzina samih igara. Međutim, ono što još uvijek nisu otkrili je - koliko će konzola koštati. 

Uz novi izgled PlayStationa i tehničke specifikacije, saznali smo i za čak dvadeset novih igara napravljenih posebno za novu plejku, ali ako je vjerovati šuškanjima posljednjih mjeseci, i igre s vašeg starog PlayStationa 4 bit će kompatibilne s novom konzolom. Moguće je i da će “petica” ponuditi mogućnost igranja bilo koje postojeće PlayStation igre, čemu se mnogi obožavatelji retro igara posebno vesele. 

 

Među novim igrama naći će se: Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo, Ratchet and Clank: Rift Apart, Destruction All Stars, Ghostwire: Tokyo, The Far Shore, Godfall, Hitman 3, NBA 2K21, Resident Evil VIII: Village...

Gran Turismo

NBA 2K21

Resident Evil VIII: Village

Ključne riječi

Komentara 2

OB
Oblivion
17:01 12.06.2020.

Bitno da si znalci prije laprdali o izgledu, a drek su znali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije