Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela u Estoniji

Roman Polanski trijumfirao na dodjeli europske filmske nagrade

Roman Polanski
05.12.2010.
u 10:27

Film "Pisac iz sjene" osvojio je šest nagrada, uključujući onu za najbolji film. Naša glumica Zrinka Cvitešić koja je bila nominirana za najbolju žensku ulogu (film "Na putu" Jasmile Žbanić) vraća se kući, na žalost, praznih ruku.

Triler "Pisac iz sjene" Romana Polanskog trijumfirao je na dodjeli nagrade Europske filmske akademije s osvojenih šest nagrada, uključujući i onu najvredniju - za najbolji film. Sedamdesetsedmogodišnji Polanski nije se pojavio na svečanoj dodjeli održanoj u Talinu, u Estoniji, ali se okupljenima obratiio videolinkom iz svog pariškog doma.

- Nagradili ste u potpunosti europski poduhvat - rekao je Polanski.

Nagrađen je također Ewan McGregor, koji u filmu glumi "duha" koji piše memoare bivšeg britanskog premijera, a koji se snimljenom porukom oglasio iz Tajlanda gdje snima novi film.

- Spavat ću u vrijeme dodjele i bilo bi mi jako drago da me dočekaju radosne vijesti kad se probudim - izjavio je 39-godišnji glumac.

Mnogi su ove počasti doživjeli kao znak podrške europske filmske zajednice Polanskom nakon uhićenja i boravka u kućnom pritvoru u Švicarskoj (iz kojeg je montirao ovaj film) zbog optužbi za seksualno iskorištavanje maloljetnice krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, no to i ne mora biti točno jer se radi o doista odličnom filmu.

Naša glumica Zrinka Cvitešić koja je bila nominirana za najbolju žensku ulogu (film "Na putu" Jasmile Žbanić) vraća se kući, na žalost, praznih ruku. Nagradu u toj kategoriji odnijela je Francuskinja Sylvie Testud.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:26 05.12.2010.

Pedofil ne zaslužuje ni jedan redak u novinama, a kamo li nominacije, i nagrade.

14
14words
22:05 05.12.2010.

Svi smo jednaki pred zakonom,pravda je slijepa,spora ali dostižna itd.. SAMO PRAZNE RIJEČI Demokracija je najveća laž u povijesti čovječanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije