Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Roman o djeci komunizma koji je komunizam iznevjerio i prepustio ih prvo ulici, a potom i kapitalizmu

Roman se čita u dahu i kao da je u dahu i napisan. Dosta se razlikuje od hrvatske suvremene prozne produkcije i svojom fokusiranošću na jedan lik, ali i životnosti koju snažno odašilje

Komentari 7

DO
domxerex
01:20 21.05.2019.

Jadna deca komunizma! Prvo su im roditelji bili bogovi i batine i onda su odjednom spali iz svojih fotelja i više ih nitko ne treba jer nisu stigli presvući kapute na vrijeme. Sada bi smo ih trebali žaliti dok oni opravdavaju zločine nad narodom koji ih je ugostio i hranio!? Ne, žalim ne mogu žaliti nikoga tko mi želi zlo ili želi ne raditi i dobro živjeti na mojoj grabači. I to pričajući priče kako se nekada dobro živjelo (samo oni) dok su mene 1972 budili u 3 ujutro i pravili pretres jer je otac bio član matice hrvatske. Moj otac je mogao dobiti mjesečno samo 40 litara goriva na bonove dok su se drugovi vozali koliko ih volja u službenim vozilima. Za njih nije vrijedio ni par-nepar sistem vožnje. Mi smo stajali u redu za ulje, šećer i kavu dok su njima kući trgovci donosili robu. Ne, ne mogu ju žaliti jer njoj još uvijek ide sasvim dobro i nadam se da se skinula sa državne sise (čisto sumnjam). Kila sirove švercane kave je bila 10DM, jedne nazovi rifle 100DM a radnička plaća 200DM. Za njih je moralo biti su njihovi pobedili 1945. Oni su bili zaslužni a mi smo bili izdajice i klasni neprijatelji. Jedino što nas je sve jednako pogađalo je bilo redukcije struje.Tako se dobro živjelo. Sada još samo da mi cenzor opali crveni jer sam rekao istinu koja boli.

VL
DO
domxerex
02:15 29.05.2019.

I opalio mi tobože za neđto bezveze ali ustvari za prethodni komentar. Sada će mi opaliti za ovo. JEr nisam dete sa Kozare i jer moji nisu pobedili 45. a njegovi jesu. Ali neka, i to će im propasti isto kao što su sjebali sami svoju državu.

VL
NE
Nevatolle500
09:24 21.05.2019.

Odavno bolju kritiku ne pročitah...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.