Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvučne knjige

Roman "Krletka od mora" Dinka Mihovilovića objavljen i kao zvučna knjiga

VL
Autor
Denis Derk
05.06.2020.
u 21:05

Renata Cisar i Mustafa Topčagić pokrenuli su projekt objavljivanja zvučnih knjiga, a prvi je na red došao roman Dinka Mihovilovića

Na press konferenciji u zagrebačkom bistrou Veganšpek, predstavljen je novi projekt izdavanja audio knjiga čiji su autori Renata Cisar i Mustafa Topčagić.

Novinari i potencijalni investitori mogli su čuti pilot snimku na kojoj glumac Goran Grgić čita ulomak iz romana 'Krletka od mora' mladog autora i programera Dinka Mihovilovića. O Mihovilovićevom romanu su govorili i nakladnica Sandra Pocrnić Mlakar (Beletra) te producent projekta zvučnih knjiga Nikola Mihaljević (Unimedia).

'Dugi niz godina na našem portalu Fama pratimo zbivanja iz svijeta književne umjetnosti, a ovim projektom želimo pridonijeti promicanju kulture čitanja i popularizaciji knjiga te ih učiniti dostupnijim na jedan drugačiji način', rekla je Renata Cisar.

'Projekt Audio knjige pozitivna je posljedica corona timea', dodao je Mustafa Topčagić. 'Ljudi su počeli više čitati knjige, ali su se počeli otvarati novi vidovi elektroničke komunikacije: online prijenosi kazališnih predstava i koncerata, emitiranje filmova... Malo smo porazmislili o svemu i palo nam je na pamet kako kod nas nedostaje audio knjiga.'

Na provedbu projekta 'natjerala' ih je snimka sa facebooka na kojoj je glumac Goran Grgić recitirao pjesmu Tina Ujevića 'Pobratimstvo lica u svemiru'. Grgić je pristao na suradnju, baš kao i nakladnica Sandra Pocrnić Mlakar.

'Audio knjige namjeravamo plasirati u knjižnice, razne kulturne institucije, škole, udruge slijepih i slabovidnih, ali ih ponuditi i turističkim zajednicama, agencijama, prijevoznicima... Mjesta gdje će se moći nabaviti na CD-u su knjižare, pošte i kiosci, a online preko mobilne aplikacije i downloadom s web shopa. Osim mladih hrvatskih autora, planiramo izdavati književne klasike Zagreba i okolice, hrvatske pisce iz BiH, među kojima i nobelovca Ivu Andrića te sve ono za što procijenimo da postoji interes', istaknuli su autori projekta, napomenuvši da su otvoreni za suradnju i s velikim izdavačima koji bi imali motiva uključiti se u projekt.

'Zbog složenosti produkcije snimali bismo jedan po jedan naslov. Za potporu ćemo se obratiti i Ministarstvu kulture, a kao model financiranja planiramo i crowdfunding kampanju. Računamo i na sponzore poput većih vinarija i proizvođača te distributera kave, kojima može biti u interesu promocija vezana uz audio knjige', zaključio je Topčagić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije