Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

"Revizor" u okviru programa "Kulturom po korupciji"

Revizor
ZKM
PR
Autor
PR članak
02.05.2011.
u 10:56

U okviru programa "Kulturom po korupciji" Transparency International Hrvatska, Zagrebačko kazalište mladih i Dubrovačke ljetne igre prikazat će 7. svibnja u 20 sati predstavu "Revizor" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja

Gogoljev "Revizor" na komičan način govori o dolasku revizora u grad gdje je vlast u potpunosti korumpirana te o njihovu strahu i borbi na čelu s gradonačelnikom. Pišući komediju Gogolj je, prema vlastitim riječima, htio oslikati zlo u Rusiji i sve one nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prigodama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti. Istodobno, želio se narugati i svijetu, vlasti i njezinim nemoralnim sljedbenicima.

Režiju potpisuje višestruko nagrađivani slovenski redatelj Jernej Lorenci. Glavne uloge gradonačelnika i njegove supruge tumače Vili Matula i Nina Violić, dok u ostalim ulogama nastupaju Doris Šarić Kukuljica, Jadranka Đokić, Sreten Mokrović, Filip Nola, Edvin Liverić, Karla Brbić, Robert Ugrina, Jan Kerekeš i Miha Bezeljak. Koreograf predstave je Gregor Luštek, kostimografkinja Belinda Radulović, scenograf Branko Hojnik, a glazbu potpisuje Branko Rožman.

Projekt podupiru Ericsson Nikola Tesla i Siemens Hrvatska. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Zagrebačkog kazališta mladih 7. svibnja dva sata prije početka predstave.

Ključne riječi
zkm

Želite prijaviti greške?