Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Relevantan i vješto režiran “No logo” u Jedinstvu

No logo
16.04.2014.
u 16:04

Inspirirani knjigom “No Logo” Naomi Klein, autori težište svoje priče smještaju u (distopičnu?) sredinu modernog Varaždina

U Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, a potom i u sklopu Queer sezone u zagrebačkom pogonu Jedinstvo, predstavljena je “No Logo Opera(cija)”, međunarodni izvedbeni projekt Sanje Tropp Frühwald, Mirjam Schmuck i Fabiana Lettowa u koprodukciji VRUM kolektiva i Kainkollektiva.

Inspirirani knjigom “No Logo” Naomi Klein, autori težište svoje priče smještaju u (distopičnu?) sredinu modernog Varaždina, iz čijih su se tvorničkih pogona poznati modni brendovi davno preselili, što rulja uzbuđena zbog velikog otvaranja prve varaždinske poslovnice H&M-a, ispostavit će se, nije ni primijetila. Izvedba počinje u garderobi umjetnika koji se pripremaju za rijetko izvođen Händelov oratorij “Trijumf vremena i istine”, koristeći njihovu odjeću kao motiv koji nas vodi preko granica prostora i vremena. 

Autorski tim vješto je ovladao zahtjevnim zadatkom usklađivanja glazbenih, pjevanih, plesnih i govornih dionica, precizno kontrolirajući mizanscenu i ritam predstave, koja gotovo da nema trenutka praznog hoda. Povrh svega, “No Logo Opera(cija)” uspijeva biti relevantna izmičući zamkama pretencioznosti, a među vrlo dobrim izvođačima posebno je upečatljiv pjevač Florian Lauss.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije