Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAMPIRSKO ISKUSTVO

Redatelj '30 dana noći' odabran za treći 'Sumrak'

23.04.2009.
u 16:23

David Slade, redatelj koji se pročuo filmom "Hard Candy", o djevojčici koja se osvećuje pedofilu, a snimio je i vampirski horor "30 dana noći", režirat će "Pomrčinu", ekranizaciju trećeg romana iz serijala Stephenie Meyer, službeno je objavljeno iz Summit Entertainmenta.

- Oduševljena sam što će Slade režirati "Pomrčinu". On je vizionarski filmaš koji će donijeti mnogo toga u serijal. Od samog početka bili smo vrlo sretni u izboru redatelja za sagu o "Sumraku", i drago mi je što će "Pomrčina" nastaviti s tom tradicijom – izjavila je autorica knjige Meyer.

Time su okončana brojna nagađanja oko redatelja trećeg dijela budući da će redatelj drugog, Chris Weitz, biti zauzet montažom i postprodukcijom "Mladog mjeseca" dok se "Pomrčina" bude snimala. Sudbina četvrtog dijela, "Praskozorja", još uvijek je neizvjesna jer taj film zahtjeva toliko komplicirane specijalne efekte i ima zahtjevnu radnju (u kojoj je i malo previše seksa za ciljanu prettinejdžersku publiku) da teško da će biti snimljen. No, možda se u Summit Entertainmentu odluče da četvrti dio bude u potpunosti izrađen računalnom animacijom, tko zna?

Melissa Rosenberg (autorica popularne serije "Dexter"), koja je dosad scenaristički adaptirala romane Stephenie Meyer, kaže da još ništa nije sigurno i da su joj u Summit Entertainmentu rekli da zasad treba samo razmišljati o mogućnostima adaptiranja "Praskozorja"; zasad još nije ni dobila memorandum s uputama koji joj je Stephenie Meyer slala prije pisanja prethodnih scenarija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije