Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Tuškanac

Recentni domaći animirani filmovi u povodu Svjetskog dana animacije

plakat animacija
06.10.2014.
u 14:57

Iako program nije natjecateljski, jednom će filmu biti dodijeljeno priznanje, i to onom koji se u periodu 2013./2014. godine dokazao kao najuspješniji - bilo selekcijom na domaće i međunarodne festivale, bilo osvojenim nagradama

Svjetski dan animiranog filma obilježit će se u kinu Tuškanac u subotu 11. listopada povodom čega će biti prikazani hrvatski animirani filmovi producirani u 2013. i 2014. godini. 

Recentna domaća produkcija će biti prikazana u dva programa, s početkom u 18 i 20 sati. Iako program nije natjecateljski, jednom će filmu biti dodijeljeno priznanje, i to onom koji se u periodu 2013./2014. godine dokazao kao najuspješniji - bilo selekcijom na domaće i međunarodne festivale, bilo osvojenim nagradama.

Obilježavanje Svjetskog dana animiranog filma u Hrvatskoj od 2003. godine organizira ASIFA Hrvatske, hrvatski ogranak Međunarodne asocijacije animiranog filma. Plakat za ovogodišnji Svjetski dan animacije napravio je Koji Yamamura, japanski autor i jedan od najvećih svjetskih umjetnika animiranog filma.

>> Kino Gaj predškolcima nudi jutarnji program 'Crtići – vrtići'

>> Zagreb: Svjetski festival animiranog filma od 25. do 30. listopada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije