Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srećko Šestan

Ravnatelju Zorina doma nagrada za doprinos lutkarstvu

Srećko Šestan
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
1/2
25.03.2015.
u 07:15

Nagrada je kruna moga rada u lutkarstvu 30-ak godina, kaže Šestan

Nagrada mi puno znači. Dolazi u pravo vrijeme, kada sam u punoj stvaralačkoj snazi, stoga je ona i dodatni impuls za još veće uspjehe i rezultate, kako u mojem radu, tako i u karlovačkom kazalištu – kazao je Srećko Šestan, ravnatelj karlovačkog Gradskog kazališta "Zorin dom" koji je dobio priznanje i nagradu za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva na Vukovarskom lutkarskom proljeću, a na prijedlog UNIMA-e, članice UNESCO-a, koja okuplja ljude iz cijelog svijeta koji pridonose razvoju lutkarske umjetnosti.

Predavao na fakultetu

Tom se nagradom Šestan priključio ekipi koju čine, između ostalih, i Luko Paljetak, Berislav Brajković i Vjekoslav Vojo Radoičić. U njegovoj iznimno bogatoj profesionalnoj karijeri stoji, između ostalog, da je bio član Kazališta lutaka u Zadru kao glumac-lutkar, režirao je, bio stručni suradnik na Filozofskom fakultetu u Zadru i Veleučilištu u Rijeci gdje je predavao lutkarstvo, scensku, filmsku i RTV kulturu, a brojne je uspjehe postigao i kao ravnatelj Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a kao ravnatelj Gradskog kazališta "Zorin dom" u sklopu profesionalizacije kazališta pokrenuo je lutkarsku produkciju pa je prije dvije godine "Zorin dom" postao član UNIMA-e. Jedan je od osnivača Lutkarskog proljeća u Vukovaru, osnivač Revije lutkarskih kazališta, a zbog njega je i svjetski kongres UNIMA-e održan u Hrvatskoj.

– Nagrada je kruna moga rada u lutkarstvu zadnjih 30-ak godina. I istina je da lutkarstvo pokušavam osnažiti u sredini u kojoj možda nije dovoljno razvijeno. Karlovac je izuzetna kulturna sredina, građani, odrasli i djeca iznimno su kreativni i talentirani, uključeni u folklor, plesne studije, tu je i Glazbena škola, a da ne pričam da Karlovac ima možda najbolju i najveću bazu mladih sportaša – kaže Šestan.

Zadovoljan glumcima

– Sve te velike potencijale trebalo je samo pretvoriti u kvalitetne programe i ponuditi ih publici. Iznimno sam zadovoljan karlovačkim profesionalnim glumcima koji su završili lutkarstvo i glumu u Osijeku i čije su lutkarske predstave već dobile brojne nagrade. No, snaga karlovačkog kazališta su odlični temelji; PHPD Zora, Zorica, dramski i baletni studio koji imaju izvrsne projekte i nagrade – dodao je Šestan.

>>Srećko Šestan nije zamjenjivao ministra Biškupića

>>Vukovarsko lutkarsko proljeće: Posebni gosti dva kazališta iz Kine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije