Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roman šušković-stipanović

Ravnatelj Kerempuha neobjašnjivo dao, pa povukao ostavku

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
09.07.2020.
u 10:18

Roman Šušković-Stipanović povukao je ostavku na mjesto ravnatelja Satiričkog kazališta Kerempuh.

Ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh Roman Šušković-Stipanović, još je 28. svibnja na sjednici Kazališnog vijeća podnio ostavku, kako je tada naveo, iz osobnih razloga. Šušković Stipanović na mjesto ravnatelja Kerempuha došao je kao nasljednik legendarnog Duška Ljuštine prije više od dvije godine. Njegova ostavka na pola mandata iznenadila je mnoge, budući da se nije činilo da ima problema u vođenju tog najposjećenijeg zagrebačkog kazališta. Međutim, sada je ostavku povukao. 

U očitovanju na ostavku, datiranom 23. lipnja 2020., obratio se članovima Kazališnog vijeća koje je, navodi, jednoglasno odbilo njegovu ostavku uz pojedinačna obrazloženja u kojima su sadržane pohvale njegova rada i zadovoljstvo postignutim rezultatima, kako na poslovnom, tako i na umjetničkom planu. 

- Obzirom da su vašem očitovanju prethodila pojedinačna pisma i pozivi većeg broja članova kolektiva, od kojih su neka bila vrlo osobna i emocionalna s molbom da povučem ostavku, odlučio sam osobne interese staviti u drugi plan i pretpostaviti im interese Kerempuha. Stoga vas obavještavam da s današnjim danom povlačim svoju ostavku. Činim to i iz razloga što se kazališta nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji kojoj se ne nazire kraj, a budućnost im se čini neizvjesnom, pa ako nam je ikada trebalo mira, konstruktivne i kreativne energije i lojalnosti, onda je to sada. Svaka životna pa tako i poslovna zajednica ima svoje uspone i padove, manje ili veće krize u kojima se, između ostalog, motivirani različitim motivima i ciljevima, deklariraju članovi svojim ponašanjima u različitim aspektima, često i negativno konotiranima. Zato mislim da je od izuzetne važnosti da većina ostane kompaktna i odupre se izazovima  takve dinamike u grupi. Ovo je nakon tridesetpetogodišnjeg upravljanja bivšeg ravnatelja bila prva prava kušnja za Kerempuhov kolektiv koja nas je trgnula iz rutine i letargije. Nadam se da smo iz nje svi ponešto naučili i da će nam pouke biti od koristiti u budućim izazovima, naročito mladim zaposlenicima - napisao je Šušković-Stipanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije