Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična izvedba

"Ratovi zvijezda" u adaptaciji japanskog kabuki kazališta

Foto: wiki
28.11.2019.
u 09:54

Japansko kabuki kazalište iz Tokija i Disney produciraju kabuki adaptaciju "Ratova zvijezda" koja će se održati na tajnoj lokaciji u Tokiju.

"Ratovi zvijezda", čiji posljednji nastavak obožavatelji željno iščekuju, dobit će još jednu, vrlo neobičnu inkarnaciju. Japanski ogranak Disneya producirat će predstavu tradicionalnog japanskog kabuki kazališta pod nazivom "Ratovi zvijezda Kabuki-Rennosuke i Tri svjetlosna mača". Najavljeno je kako će u predstavi jednu od glavnih uloga, onu Kyla Rena, sina Han Sola i Princeze Leie, imati i Ichikawa Ebizo XI, jedan od najslavnijih kabuki glumaca.  

"Tri svjetlosna mača" kombinirat će elemente najnovije trilogije "Ratova zvijezda" i održat će se tajnoj lokaciji u Tokiju. Mogućnost da uživo pogledaju predstavu koja će se odigrati samo jednom, imat će 50 srednih dobitnika internetske nagradne igre, ali ostali će je moći pratiti putem live-streama

Japansko kabuki kazalište veoma se razlikuje u odnosu na zapadno, karakteriziraju ga naglašeni pokreti i izrazi lica od kojih svaki nosi posebno značenje te jaka šminka i stilizirana odjeća. Iako su na počecima u kabuki kazalištu glumile samo žene, sada sve uloge glume muškarci, a glumci specijalizirani za ženske uloge nazivaju se onnagata.

A iako se kabuki drame obično bave događajima iz povijesti Japana, iz Disneya su sigurni kako će se i ova neuobičajena verzija svidjeti Japancima, koji su veliki obožavatelji sage "Ratovi zvijezda". I sam je George Lucas jednom prilikom otkrio kako je bio inspiriran japanskim redateljem Akirom Kurosawom i japanskom kulturom pri stvaranju svoje poznate sage, pa su i svjetlosni mačevi iz "Ratova zvijezda" temeljeni na tradicionalnim samurajskim katanama. 

Deset dana nakon predstave "Tri svjetlosna mača", održat će se i kabuki adaptacija animiranog filma "Nausicaa iz Doline vjetra" legendarnog japanskog redatelja Hayaoa Miyazakija, a ovim se pothvatima vrlo tradicionalno i ekskluzivno japansko kazalište trudi otvoriti prema široj svjetskoj publici i posebice mladima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije