Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završni nastavak

Rambo mora umrijeti dok oko njega pršte meci

'rambo2_nnn_kul_030512'
Foto: ''
1/6
03.05.2012.
u 20:22

Poznata anegdota tako kaže da je Quentin Tarantino svojedobno optužio Stallonea za kukavičluk jer se ne usuđuje ubiti Ramba, a Stallone mu je odgovorio: “Quentine, ti si luđak. Pa valjda želim nastavke!”

Filmskim svijetom odjeknula je vijest da ostarjeli akcijski junak Silvestar Stallone piše scenarij za novi, peti nastavak Ramba, u kojem će kultni vijetnamski veteran poginuti u borbi.

Za one koji su tijekom 1980-ih napeto pratili Rambove avanture, kao i za one mlađe, koji su se u njegov svijet uključili tek u vrijeme zakasnjelog četvrtog dijela 2008. godine, vijest o Rambovoj smrti zvuči gotovo nemoguće. Pa upravio je on, kao i drugi Stalloneov junak Rocky, simbol neuništivog, testosteronskog ratnika koji će, ako treba, metke zaustavljati zubima, a prema neprijatelju koračati sve dok iz njegova tijela ne isteče posljednja kap krvi.

Možda je upravo zbog toga zanimljivo podsjetiti kako je Rambo nastao prema književnom predlošku Davida Morrella, koji je na kraju te psihološke drame ubio glavnog lika. Producenti su ipak prepoznali komercijalni potencijal, pa su ga u filmu odlučili održati na životu.

Čuvao se za nastavke

Poznata anegdota tako kaže da je Quentin Tarantino svojedobno optužio Stallonea za kukavičluk jer se ne usuđuje ubiti Ramba, a Stallone mu je odgovorio: “Quentine, ti si luđak. Pa valjda želim nastavke!”

Nešto drugačiju priču ponudio je u recentnom obračuanu javnosti.

– Umirem od želje da snimim još jednog Ramba, ali ovaj će zaista biti posljednji. Rambo je životinja, čisti id, on u svemu ide do kraja i ne bi bilo primjereno da ga prepustim starenju u nekakvom hramu. On je stasao među mecima i tako treba skončati – objasnio je Stallone u napadu patetike.

Iako scenarij još nije dovršen, već sada se zna da će se radnja događati na granici SAD-a i Meksika. A Rambo, dodao je Stallone, baš i ne voli Meksikance.

Zanimljiv je to preokret u odnosu na početak serijala, u kojem je Rambo bio deziluzionirani pripadnik društva od kojeg je Amerika okrenula glavu, da bi se za njen prekooceanski interes borio protiv Vijetnamaca, Rusa i mijanmarske hunte, a sad se vraća na samo ishodište svoje odiseje – u Ameriku koja ga je upropastila.

Podobniji neprijatelj

Ruku na srce, Rambo je u četvrtom nastavku već nagovijestio mogućnost povratka u SAD kad je lijepoj Sarah rekao da mu za to samo treba dobar razlog.

Narkokarteli koji truju dva kontinenta očito su dovoljno jak razlog, da i ne spominjemo činjenicu da američke intervencije preko oceana u očima gledatelja više nisu romantične kao nekad.

Komentara 3

TR
TAMPON REVOLUCIJA
21:12 03.05.2012.

rambojice gotov si !

BV
bvalen16
21:20 03.05.2012.

Napokon su stanovnici planete zemlja shvatili da je Ameriku vode pljačkaši i korporacije i da ta zemlja silom nameće svoja pravila koja su uvijek u korist \"elite\" a ljudska prava i životi ih ni najmanje ne zanimaju..

SU
supereventsmusic
22:15 03.05.2012.

Znači znamo kraj filma i ne trebamo u kino....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije