Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Zmajevog gnijezda

Rajna Miloš je kao ravnateljica podržavala neovisna kazališta!

Rajna Miloš
Nel Pavletić / Pixsell
19.11.2016.
u 13:50

Predstavnici kazališta okupljenih u Zmajevom gnijezdu podržavaju Rajnu Miloš

Predstavnici sedam kazališta okupljenih oko projekta Zmajevo gnijezdo uputili su otvoreno pismo podrške razrješenoj ravnateljici Festivala Opatija Rajni Miloš. Na pismo su se odlučili jer ih se to razrješenje izravno tiče. 

_ U posljednjih nekoliko dana svjedoci smo razrješenja Rajne Miloš s mjesta ravnateljice Festivala Opatija i to nakon medijskih i političkih pritisaka koji je optužuju za srozavanje kvalitete kulturne ponude Grada Opatije za vrijeme njezinog mandata. Mislimo da je u ovoj debati važno mišljenje i nas umjetnika. Naime, neka se čuje i naš stav kako bi javnost bila informirana i o našim iskustvima u suradnji s Festivalom Opatija i gospođom Miloš.

Kao nezavisna kazališta, naravno, prije svega ćemo istaknuti kako se u vrijeme njezinog mandata pokrenuo Festival neovisnih kazališta Republike Hrvatske FEN, te se odmah među umjetnicima, a i publici, etablirao kao vodeći festival na kojem se mogu vidjeti ponajbolje predstave neovisne scene hrvatskog kazališta. Tko god je ikad bio dio tog festivala, bilo kao izvođač ili kao posjetitelj, posvjedočit će, sigurni smo, ne samo profesionalnosti i bogatom programu, već i nevjerojatnoj energiji koju je tim organizatora, na čelu s gospođom Miloš, iziskivao kako bi nama umjetnicima pružio profesionalne izvedbene uvjete. Iako grad Opatija nema kazališno opremljenu dvoranu, zaista je velik broj suradnja i umrežavanja ostvareno baš na okruglim stolovima, druženjima i radionicama, koliki su samo umjetnički projekti započeli baš u Opatiji, a koje je organizirala Miloš!

Nadalje, kao umjetnici oduvijek smo osjećali razumijevanje naše kolegice po struci, gospođe Miloš, koja je i glumica, i koja izuzetno dobro poznaje i potrebe umjetnika te potrebe publike. Da se ne zaustavimo samo na FEN-u ili brojnim gostovanjima naših kazališta u Opatiji tijekom cijele godine, moramo istaknuti da smo pratili i bogat program koji se nudio tijekom posljednjih godina. Na pozornicama Opatije gostovali su vrhunski glazbenici, plesači, održalo se mnogo radionica i projekcija filmova. Ovim pismom želimo čvrsto i jasno iskazati neslaganje s činjenicom da je ime gospođe Miloš dovedeno u bilo kakvu vezu s optužbama za nekvalitetno provođenje ili pak nekvalitetan odabir programa. Čast nam je što je poznajemo, što je dio naše profesije, što se svakodnevno pokazuje kao izvrsna poznavateljica umjetnosti, kao izvrsna producentica te, prije svega, kao izvrsna umjetnica i osoba.

Vrijeme je da, napokon, kriteriji izvrsnosti uđu u prvi plan, a ne nečiji osobni interesi. I zato kada govorimo o izvrsnosti, ne gledamo vlastite interese, već interese građana i duboku predanost svojoj misiji, a Rajna Miloš tada definitivno jest uzor _ predstavnici zagrebačke neovisne kazališne scene. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije