Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnička akcija

Pussy Riot za Putinov rođendan ukrasili vladine zgrade LGBT zastavama

Foto: Facebook
1/6
08.10.2020.
u 11:56

Ruska aktivistička organizacija Pussy Riot izvela je umjetničko protestnu akciju za 68. rođendan Vladimira Putina u srijedu, 7. listopada, izvjesivši na pet vladinih zgrada LGBT zastave.

Ruska aktivistička organizacija Pussy Riot izvela je umjetničko protestnu akciju za 68. rođendan Vladimira Putina u srijedu, 7. listopada. Na pet su najvažnijih zgrada ruske vlade, zgrade Savezne sigurnosne službe Ruske Federacije (FSB), Ureda predsjednika, Ruskog Vrhovnog suda, Ministarstva kulture i policijske postaje u četvrti Basmanny, izvjesili zastave duginih boja LGBTQ+ pokreta. 

- Pussy Riot čestita Putinu njegov 68. rođendan, a dugine zastave odabrali smo za naš poklon kao simbol ljubavi i sloboda koje nam nedostaju - poručili su iz Pussy Riota. 

Maria Alyokhina iz organizacije Pussy Riot za britanski The Independent izjavila je kako su uspjeli zavarati zaštitare odjeveni u odore iz službe održavanja.

- Rekli smo im da smo zaduženi za rođendanske dekoracije. Bilo je urnebesno, ali poruka je veoma ozbiljna. Ne možeš pobijediti tako da zabraniš ljubav - rekla je. 

"U Rusiji nikada neće biti restrikcija na temelju nečije orijentacije", citirali su Putinovo obećanje u svojoj objavi Pussy Riot. No, u isto vrijeme, tvrde, vlada je ubijala homoseksualce u Čečeniji, provodila transfobne zakone, sudski gonila očeve djece koju su rodile surogat majke. 

1/6

- Kako bi natjerali ljude da glasaju za promjene u Ustavu koje su dozvolile da Putin ostane na vlasti, vlada je dijelila stravične propagandne homofobne videe kojima su pokušali uvjeriti građane da je djeci gore živjeti u istospolnim obiteljima nego u sirotištima - napisali su. 

Iz Pussy Riota od Putina i Vlade Ruske Federacije ovom akcijom zahtijevaju da istraže ubojstva i otmice homoseksualaca, lezbijki i transrodnih osoba u Čečeniji, izglasaju zakon protiv diskriminacije na osnovi roda i seksualne orijentacije, legaliziraju istospolna partnerstva, prestanu oduzimati djecu istospolnim obiteljima i ukinu zakon koji zabranjuje tzv. LGBT propagandu. Traže i da se 7. listopada proglasi Danom vidljivosti LGBT osoba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije