Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka

Pulski filmski festival ipak će se održati, a počinje i "Pula u Zagrebu"

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.07.2020.
u 14:42

67. Pulski filmski festival održati od 29. kolovoza do 4. rujna 2020., uz poštivanje epidemioloških mjera koje u tom razdoblju budu bile na snazi. A u četvrtak, 30. srpnja, započinje i program "Pula u Zagrebu" koji tradicionalno predstavlja filmove s Pulskog filmskog festivala.

Temeljem odluke Festivalskog vijeća, 67. Pulski filmski festival održati od 29. kolovoza do 4. rujna 2020., uz poštivanje epidemioloških mjera koje u tom razdoblju budu bile na snazi.

Festival će otvoriti ranije najavljen hrvatsko-švicarski film „Mare“ redateljice Andree Štake, koji je temeljem prijedloga hrvatskog producenta na Festivalskom vijeću, sukladno Statutu Festivala, uvršten u natjecateljski program Hrvatskog filma budući da je sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika u tom filmu većinsko.

A filmski program "Pula u Zagrebu", koji tradicionalno predstavlja filmove s Pulskog filmskog festivala, od 30. srpnja do 1. kolovoza donosi izbor igranih i dokumentarnih filmova u Kino Metropolis MSU-a i KIC.

U Kinu Metropolis MSU prikazat će se filmovi "Glas" redatelja Ognjena Sviličića, o mladiću koji se sukobljava sa svima zbog svojih stavova te "Ideš? Idem!" redatelja Ljube Zdjelarevića, doku-igrano djelo koje je okupilo najpoznatije regionalne youtubere.

Tu je i, prvi put u Zagrebu, nagrađivani "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" redateljice Teone Strugar Mitevske, koji je na prošlom izdanju festivala ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije.

Kino KIC prikazuje dokumentarce "Izidor Popijač Žiga Bednjanski" o samoukom zagorskom umjetniku redatelja Sergija Michielija, "Izlazite li vanka?" redateljice Ines Jokoš, topla priča s protagonistima 'treće dobi' te "Kula smrti" redatelja Bernardina Modrića o jednom od najvećih i medijski najignoriranijih zločina nad Hrvatima u Domovinskom ratu - u ličkom selu Široka Kula nedaleko Gospića.

Ulaz na projekcije filmova u sklopu programa Pula u Zagrebu je slobodan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije