Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počeo hamlet

Publiku dočekala vijest da je na putu na premijeru umro Marin Držić

Dubrovnik: Premijera predstave Hamlet u sklopu 70. Dubrovačkih ljetnih igara
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/11
VL
Autor
Denis Derk
27.07.2019.
u 23:16

Režiju Paola Magellija nije propustio niti premijer Andrej Plenković, a među uzvanicima su bili i redatelji Krešo Dolenčić, Bobo Jelčić...

Ogroman interes vladao je u Dubrovniku za prvu dramsku premijeru, Shakespeareovog Hamleta na mitskom Lovrjencu. Režiju Paola Magellija nije propustio niti premijer Andrej Plenković, a među uzvanicima su bili i redatelji Krešo Dolenčić, Bobo Jelčić... Dubrovčani su s velikom pažnjom iščekivali i svog Dubrovčanina Franu Maškovića u naslovnoj ulozi.

Već je i sam dolazak na predstavu publici bio uzbudljiv jer su ih glumci dočekali viješću  da je na putu na premijeru umro Marin Držić izražavajući im sućut.

U premijernoj publici bilo je iznimno mnogo stranaca koje je očito privukao megapopularni Hamlet.

 

Komentara 4

ČO
čombebe
01:07 28.07.2019.

Kad će na premijeru moć doć hrvatski puk koji ovo financira a ne uhljebi kojima nije niti ugodno gledati vlastite persiflažu vlastite sudbine!

ČO
čombebe
01:09 28.07.2019.

Ispravak persiflažu vlasite sudbine

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
23:26 27.07.2019.

Kad ce premijera predstave Borg nista nije kriv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije