Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatrologinja
Povratak na članak

Publika želi katarzu, a ne osjećaj krivnje za ratni zločin

Frljić, Šeparović i Kurspahić betoniraju pitanje hrvatske krivnje, smatra Sanja Nikčević

Komentari 3

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
11:05 26.08.2018.

Fascinantno je kako se “krivnjom” Hrvata bave nehrvati dok zločine svoje nacionalnosti ne vide !

VL
DU
Deleted user
11:27 26.08.2018.

PAMETNOM DOSTA..."Sanja Nikčević u polemičnoj knjizi direktno optužuje kazalište glavne struje da je nakon rata namjerno iskrivljavalo sliku Domovinskog rata po uzoru na novu europsku dramu te da je odveć inzistiralo na dramama koje se bave hrvatskom krivnjom i gajenjem stereotipa o ludom i zlom hrvatskom branitelju koji postaje zlostavljač obitelji. A kada su, tvrdi S. Nikčević, redatelji zaključili da im pisci ne pišu dovoljno drama o hrvatskoj krivnji, počeli su raditi “autorske projekte” u kojima je hrvatska krivnja jedina tema"!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.