Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri nove adaptacije

Psihički problemi i sumnjiva smrt - tragični život princeze Diane ne prestaje fascinirati

17.08.2020.
u 09:51

Životom princeze Diane inspirirane su nova predstava, dokumentarni serijal i četvrta sezona TV serije "Kruna".

Od njene smrti prošlo je gotovo četvrt stoljeća, ali princeza Diana i dalje nas intrigira više od svojih snahi Meghan i Catherine zajedno iako se detaljima njihovih života danas u realnom vremenu bavi čitav internet, dok su u njeno vrijeme vodeću ulogu u informiranju javnosti imali tabloidi koji su je na kraju doslovno otjerali u smrt. Njen tužan i buran život u međuvremenu je postao predmetom nebrojenih špekulacija i umjetničkih adaptacija, a uskoro nas čekaju čak tri nove!

Od punka do princa

Ovoga tjedna, naime, objavljeno je da će dugo pripremana premijera predstave “Diana”, čija se broadwayska premijera trebala dogoditi u ožujku, zbog pandemije koronavirusa biti prikazana putem streaminga na Netflixu. Predstavu je režirao osvajač nagrade Tony Christopher Ashley, a Dianu će igrati mlada Jeanna de Waal, koja je prije toga zasjala u punk-predstavi “American Idiot” nagrađenoj Grammyjem, nastaloj prema istoimenom albumu grupe Green Day.

Osim nove predstave, na Netflixu bi se trebao pojaviti i dokumentarni serijal “Being Me: Diana” koji bi se navodno trebao pozabaviti i psihičkim problemima koje je pokojna princeza imala. Ugovor s producentima serijala potpisao je princ Harry, i sam otuđen od kraljevske obitelji s čijom se kontrolom Diana teško mirila. Britanski mediji očekuju da će Netflixov četverodijelni dokumentarni serijal izazvati novu buru na kraljevskim dvorima, gdje se svim silama trude održati bajkovitu sliku o kraljevskoj obitelji čiji je život u mnogim aspektima bio daleko od idiličnoga.

U skladu s ugovorom koji im omogućava eksploatiranje Dianina lika, ali i drugih stanovnika Buckinghamske palače, događanjima na kraljevskom dvoru bavi se i popularna Netflixova serija “Kruna” koja je u prve tri sezone sakupila nebrojene nagrade među kojima se ističu Zlatni globusi, Emmyji i BAFTA-e.

Slabo poznata glumica

U četvrtoj sezoni koja bi se trebala emitirati tijekom ove godine napokon se pojavljuje i lik princeze Diane koji će utjeloviti mlada Britanka Emma Corrin, koja je do sada ostvarila tek nekoliko sporednih uloga, među kojima najupečatljiviju u krimi-seriji “Pennyworth” temeljenoj na stripu DC Comicsa. S obzirom na to da je “Kruna” temeljena na istinitim događajima, ali je začinjena i velikim slojem fikcije, vjerujemo da će kraljevsku obitelj posebno zanimati kako će biti prikazana omiljena tragična princeza.

Gledateljima diljem svijeta to će sasvim sigurno dati povoda za nova nagađanja o njenu životu i svemu što je dovelo do njegova tragičnog kraja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije