Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan otvorenog trga

Prvi pogledajte dijelić novog "Orašara"

Foto: arhiva HNK Zagreb
26.09.2019.
u 15:19

Dan otvorenog trga  šestu godinu zaredom organizira Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, a istinsko slavlje umjetnosti počinje u subotu, 28. rujna u 11 sati ispred HNK Zagreb.
U ovogodišnjem programu Dana otvorenog trga sudjeluju: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu sa svojim sastavnicama - Akademijom dramske umjetnosti i Muzičkom akademijom, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, Hrvatski školski muzej, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Muzej za umjetnost i obrt i domaćin Grad Zagreb.
Kulturni program koji će Trg ispred HNK u Zagrebu pretvoriti u najveću pozornicu u gradu trajat će do 13.30.

Od velikog i opsežnog programa svakako treba istaknuti da na livadu izlazi jedna od najpopularnijih predstava ovog kazališta. Naime, od 11 sati  Ansambl Drame HNK Zagreb izvodi glazbene brojeve i ulomke  iz predstave "Tko pjeva zlo ne misli" u režiji Renea Medvešeka, a čak i za one koji su predstavu već vidjeli ovo je izuzezna prilika da u glavnoj ženskoj ulozi, onoj Ane Šafranek, upoznaju mladu Tesu Litvan.

Također posebno uzbuđenej čeka i ljubitelje baleta, ali i sve one koji kraj studenog dočakaju u dugom redu pred zgradom kazališta kako bi u advensko vrijeme pogladali baletnu bajku Orašar. Naime, balet HNK Zagreb ove godine priprema novog "Orašara", a korografira ge jedan od najslavnijih ruskih koreografa, koji je u Zagrebu već postavio "Labuđe jezero", Vladimir Malakhov. On će u 12 sati publici pokazati kako se izvode beletne vježbe, ali i ulomak iz svog novog Orašara za kojeg se već zna da će biti prava ruska bajka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije