Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatna cifra

Prva poznata snimka Davida Bowieja prodana na aukciji u Britaniji

David Bowie
Yui Mok/Press Association/PIXSELL
12.09.2018.
u 11:45

Snimka je otkrivena ranije ove godine u potkrovlju, otkrila je prethodno Omega.

Prva poznata snimka Davida Bowieja, dok je bio šesnaestogodišnji pjevač u bendu zvanom The Konrads, prodana je u utorak na aukciji u Britaniji za gotovo 40.000 tisuća funti (333 tisuće kuna).

Engleske aukcijska kuća Omega, specijalizirana za glazbu, rekli su kako je pomama za Bowiejevom snimkom rezultirala time da joj je cijena narasla četiri puta više u odnosu na očekivanih 10.000 funti. Snimka je otkrivena ranije ove godine u potkrovlju, otkrila je prethodno Omega.

Pjesma I Never Dreamed snimljena je u studiju 1963. kada su The Konradsi pitali Bowieja, koji je tada još nastupao pod rodnim imenom David Jones, da bude glavni vokal. Promotivne crteže benda kojima je tada nepoznati Bowie bio autor, zajedno sa fotografijama i dokumentima benda, prodani su za 17.130 funti, dok je poster The Konradsa iz 1963. prodan za 6.600 funti, rekli su iz Omege.

Bowie ubrzo nakon toga napustio bend, a slavu je postigao tek šest godina kasnije, kada je kao solo umjetnik objavio singl Space Oddity o izmišljenom astronautu majoru Tomu. Bowie je tijekom pola stoljeća karijere, eksperimentirajući sa soulom, diskom, jazzom i ambijentalnom glazbom, stekao ugled jednog od najinovativnijih glasova u rocku.

Preminuo je 2016. od raka, dva dana nakon što je objavio posljednji album na svoj 69. rođendan.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:19 14.09.2018.

Istina! Dao sam 333 tisuće kuna i ponosan sam vlasnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije