Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film Ivana Gorana Viteza

Prva partizantska komedija 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' uskoro u domaćim kinima

narodni heroj ljiljan vidić
Foto: PR FOTO
1/10
09.12.2015.
u 07:44

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, dijelimo se na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac

Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, Narodni heroj Ljiljan Vidić redatelja Ivana-Gorana Viteza, stiže u kina 31. 12. 2015.

Saznajte pravu istinu o Drugom svjetskom ratu, NOB i NDH, sada napokon i na filmskom platnu.

Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu "Čimbenik X": pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac - i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak, te producent filma Ivan Maloča.

Narodni heroj Ljiljan Vidić u produkciji Inter filma stiže u kina na Staru godinu, a tijek narodne borbe možete pratiti već danas na Facebooku.

>>Borci pjevaju u talent showu,
a Hitler daruje Paveliću trabant

>>Održana hrvatska premijera filma Život je truba

 

Komentara 1

Avatar kravata
kravata
08:47 09.12.2015.

Jeli ovo slucajno ili namjerno uglavnom momentalno nam ne treba partizana vec stabilna vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije