Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi roman

Prva od tri knjige serijala o Troji - Gospodar srebrnoga luka

roman, Gospodar srebrnog luka, David Gemmell, Mozaik knjiga
arhiva Mozaik knjiga
07.06.2013.
u 14:14

Sudbina će spojiti troje ljudi, a iskre strastvene ljubavi i mržnje zapalit će vatru koja će obuhvatiti cijeli svijet. Kroz jednu od najljepših legendi antičkoga doba protkana je uzbudljiva priča prepuna najdubljih ljudskih osjećaja

Ako ste čitali Homera onda znate što je Troja. Ako ste gledali istoimeni film, onda znate samo što je bezobraština američkih filmaša, koji su iz Ilijade jednostavno izbacitli bogove. A ako je to sadržaj koji vas zanima prava poslastica stiže iz Mozaik knjiga. Ono su naime upravo objavili prva od tri knjige serijala o Troji. Roman Gospodar srebrnoga luka epska je rekonstrukcija trojanskog mita, popularnog Davida Gemmella, jednog od najuspješnijih britanskih autora povijesne fantastike.

Gospodar srebrnoga luka poznati je kralj Eneja, snažni, brzi, oštroumni i smjeli ratnik. Njegov zakleti neprijatelj Argurij također je borac bez premca, čovjek nepopustljivih načela i neslomljive volje. Andromaha je svećenica s Tere, protiv svoje volje zaručena za Hektora, trojanskoga kraljevića, no zarekla se da će voljeti po svojem izboru i živjeti kako sama bude htjela. Sudbina će spojiti to troje ljudi, a iskre strastvene ljubavi i mržnje zapalit će vatru koja će obuhvatiti cijeli svijet. Kroz jednu od najljepših legendi antičkoga doba protkana je uzbudljiva priča prepuna najdubljih ljudskih osjećaja.

Davida Gemmella je u nešto više od dva desetljeća književnoga rada napisao tridesetak romana koji su neprestano su na vrhu popisa uspješnica londonskoga Timesa, a prodani su u milijunskim nakladama. O njegovoj popularnosti svjedoči podatak da su mu djela prevedena na brojne svjetske jezike. Pišući posljednji dio trilogije Troja izdalo ga je srce; preminuo je 2006. godine, a roman je, slijedeći njegove nacrte, dovršila njegova supruga Stella i objavila 2007. godine.

U hrvatskom prijevodu drugi i treći nastavak (u izdanju Mozaika knjiga)  izaći će u listopadu 2013. i početkom 2014. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije