Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"paw patrol"

Prosvjednici traže "eutanaziju" psa policajca iz slavnog crtića

Foto: Paw patrol
12.06.2020.
u 11:49

Prosvjednici koji su u SAD-u ustali protiv policijske brutalnosti na Twitteru traže da se dobri policajac, psić Chase iz crtića "Paw Patrol" - eutanazira.

Prosvjednici koji posljednjih tjedana ustaju protiv policijske brutalnosti i rasne diskriminacije u SAD-u, sada imaju i jedan bizaran zahtjev. Na društvenim mrežama traže "eutanaziju" animiranog psa policajca. 

Riječ je o psiću Chaseu, štenetu njemačkog ovčara koji u poznatom dječjem crtiću "Paw Patrol" ili "Psići u ophodnji", glumi policajca. Nezadovoljni su se građani na jadnog psića okomili nakon što su tvorci serije na Twitteru podržali prosvjede i pokret Black Lives Matter. 

U objašnjenjima svog čudnog zahtjeva, koji su dijelom satirične prirode, ali dijelom i sasvim ozbiljni, neki navode da crtić djeluje bezopasno, no da je upravo u tome poanta. Prikazivati policajce kao bezopasne, dražesne i slatke poput Chasea te stvarati takvu sliku o njima kod djece je štetno, tvrde. 

- Napor za dokumentacijom policijske brutalnosti znači i protjerivanje arhetipa dobrog policajca, koji vlada i na televiziji i u viralnim sinkama samih protesta - napisala je jedna Twitterašica. 

Crtić "Paw Patrol" i ranije su optuživali da djeci, vrlo perceptivnoj publici, prikazuju mizoginističku, konzervativnu i autoritarnu fantaziju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije