Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. MFF

Propeler Motovuna filmu "Pošast", a "Obrani i zaštiti" nagrada Bauer

'laplaga1_nnn_kul_310713'
''
31.07.2013.
u 18:09

Ovogodišnji je festival bio znatno posjećeniji i osjetno življi od prošlogodišnjeg izdanja

Još jedan Motovun film festival došao je kraju. Osjetno posjećeniji i življi od prošlogodišnjeg, Motovun nam je predstavio devedeset filmova iz 29 zemalja svijeta, među kojima su najviše pozornosti privukli filmovi u Motovunu već kultnog Ulricha Seidla, dokumentarci o radikalnim kolektivima \"Pussy Riot\" i \"Fuck For Forest\" te trosatni, emocionalno devastirajući i seksualno eksplicitni \"Adelin život\", apsolutni pobjednik Cannesa koji je Motovunu prikazan u suradnji s Queer Zagrebom.

Iznimno gledane bile su i komedije \"Frances Ha\" i \"Dobre vibracije\", čiji je dio s tulumom koji se nastavlja i kad policija ugasi glazbu pred jutro spontano rekreiran pred kultnim Klaudijevim kafićem.

Favoriti žirija nešto su drukčiji – Propeler Motovuna dobila je čemerna, ali prekrasna \"Pošast\", nagrada FIPRESCI pripala je filmu \"Kći\", a Bauer \"Obrani i zaštiti\", filmu Bobe Jelčića i nekadašnje producentice festivala Zdenke Gold. Osim izvrsnog filmskog programa, u sjećanju će nam ostati velik broj uličnih performansa, kojima su posebno pridonijeli Romi iz programa Mala Mahala u suradnji s institutom Otvoreno društvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije