Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
41. Interliber

Program sajma bolji nego lani: Za starija izdanja popusti i do 90 posto

Na Interliberu veliki broj posjetitelja
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
VL
Autor
Denis Derk
30.10.2018.
u 10:51

Interliber počinje za dva tjedna, a 300 domaćih i stranih izlagača priprema popuste počevši od deset posto za nove knjige, a ulazak na Velesajam i ove je godine besplatan

Interliber počinje 13. studenog, a traje sve do nedjelje 18. studenog. Publika će izdavačke novitete moći pogledati u petom i šestom paviljonu, a na najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj i jednom od najvećih u regiji i ove se godine očekuje više od 100.000 posjetitelja. Na sajam ove godine dolaze autori Marko Gregur, Ivan Vidić, Julijana Adamović, Ankica Tomić...

Samo dva tjedna dijeli nas od Interlibera, najvećeg hrvatskog i jednog od najvećih sajmova knjiga u regiji za koji se teško stradali hrvatski izdavači naveliko spremaju. Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Mišo Nejašmić u kratkoj izjavi ne želi ocjenjivati izdavačku 2018. godinu, ali tvrdi da će i ovogodišnji 41. Interliber u programskom smislu biti barem na razini lanjskog, ako ne i bolji. Tako će Interliber pohoditi i neki strani pisci, tu je i hvaljeni program Premium, najavljena su i brojna potpisivanja novih knjiga, ali i Sajam svjetskog obrazovanja.

Knjiga Petra Gudelja

Školska knjiga za Interliber priprema novu knjigu jednog od najvećih živućih hrvatskih pjesnika Petra Gudelja “Munje i naranče”, ali i knjigu “Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija”  Wollfyja Krašića. Njihov Lumen priprema roman “Čarobnjak i kristal” iz serijala Kula tmine Stephena Kinga, a tu je i novo izdanje serijala Georgea R. R. Martina “Pjesma leda i vatre”. Profil će na svojim štandovima publici nuditi čak tisuću naslova, a među njima već sada najviše pažnje izaziva završni dio serijala slavne talijanske autorice Elene Ferrante nazvan “Priča o izgubljenoj djevojčici”.

Plodna Fraktura koja bez obzira na Interliber i sajmovanje s popustima stalno izbacuje nove naslove, može se pohvaliti novom zbirkom pripovijedaka nagrađivanog hrvatskog autora Zorana Malkoča “Umro Supermen”, dok Hena.com u ponudi ima i novi roman riječkog autora s brojnim fanovima Zorana Žmirića “Pacijent iz sobe 19”. Na svojem štandu, Hena.com će organizirati i potpisivanja novih knjiga svojih autora Julijane Adamović, Marka Gregura, Ivana Vidića, Aleksandra Orlić (čije knjige, kako je rekao na Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu čita i Beigbeder) te Ankica Tomić.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Mozaik knjiga najavljuje novu knjigu Ratka Cvetnića “Blato u dvorištu”, ali i prijevod svjetskog hita Celeste Ng “Mali požari posvuda” te psihološki triler Aly Land “Ja dobra, ja zla”. Znanje najavljuje nekoliko svjetskih bestselera među kojima su “Čovjek od krede” britanske autorice C. J. Tudor i triler “Ona između nas” iz pera spisateljskog para Hendricks i Pekkanen te “Priče za laku noć za mlade buntovnice 2”, potpuno novu zbirku priča za laku noć napisanih u stilu bajki o 100 iznimnih žena u rasponu od Nefertiti preko Audrey Hepburn do J. K. Rowling.

Meandar medija će u ponudi imati i intrigantni dokumentaristički roman francuskog autora Oliviera Gueza “Nestanak Josefa Mengelea” koji je lani osvojio prestižnu francusku nagradu Renaudot, dok Disput za posjetitelje sajma priprema opsežnu zbirku eseja “Razmatranja nepolitičnog čovjeka” Thomasa Manna, roman francuske spisateljice i dramatičarke Yasmine Reza “Blago sretnima”, te prvi dio dvosveščanog dnevnika uglednog hrvatskog polonista Zdravka Malića “Stazom pored druma”.

Durieux među novitetima ima i knjigu filozofa i kritičara Tončija Valentića “Arhipelag suvremene filozofije: Kritički vodič”, dok Oceanmore nudi i “Jesen” popularnog pisca Karla Ovea Knausgårda.

I Clinton piše romane

VBZ za Interliber priprema novu knjigu Mirjane Krizmanić “Knjiga rastanaka”, ali i novi roman Paula Coelha “Hipi”. Tu je i prvi hrvatski prijevod romana “Košnica” španjolskog nobelovca Camila Joséa Cele, ali i roman koji su zajedno napisali bivši američki predsjednik Bill Clinton i američki romanopisac James Patterson “Predsjednik je nestao”.

Nakladnička kuća Fokus na Interliber dolazi s publicističkom knjigom “21 lekcija za 21. stoljeće” izraelskog povjesničara Yuvala Noaha Hararija, dok u nakladi Jesenski i Turk ističu knjigu Željka Ivankovića o Agrokoru. Tako će Agrokor i ove godine obilježiti Interliber, jer se lani prvog dana sajma saznalo da je u London prebjegao Ivica Todorić (vijest se pročula baš u trenutku dok je Velesajam pristigao premijer Andrej Plenković), dok bi taj isti Todorić mogao biti prepraćen uz policijsku pratnju baš u vrijeme Interlibera, između 13. i 18. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije