Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika turneja

Prog-rock titani Dream Theater vraćaju se u Zagreb

DSQ/WENN/PIXSELL
14.09.2021.
u 10:59

Slavni bend će u sklopu turneje Top Of The World nastupiti u Maloj dvorani Doma sportova.

Prog-rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, vraćaju se u Zagreb u sklopu velike turneje Top Of The World, u petak 27. svibnja 2022. u Malu dvoranu Doma sportova. Po mnogima pioniri progresivnog metala, Dream Theater pripadaju u veliku trojku bendova koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju žanra. Pravi su virtuozi, poznati po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim nastupima.

U više od 30 godina karijere, bend ima 15 milijuna prodanih albuma i dvije nominacije za Grammy. Njihov “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal-albuma svih vremena. Čitatelji su izglasali “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog-rock album svih vremena, a časopis Classic Rock uvrstio ga je među najbolje konceptualne albume. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a ujedno je i upisan u Long Island Music Hall of Fame.

Dream Theater najavili su novi studijski album “A View From The Top Of The World” koji će biti objavljen 22. listopada, a izlazak prati velika svjetska turneja. Na petnaestom izdanju bend i dalje istražuje svoje granice, ali i ostaje vjeran zvuku koji mu je donio milijune poklonika diljem svijeta u karijeri koja traje više od tri desetljeća. Novi album sadržava sedam pjesama, a producirao ga je gitarist i osnivač sastava John Petrucci, ujedno jedan od naznačajnijih i najinovativnijih heavy metal gitarista današnjice. Velika turneja Top Of The World bend ove godine vodi po SAD-u, a iduće proljeće rezervirano je za europski kontinent. Zagreb će tako u Domu sportova ugostiti legende progresivne rock-glazbe, koji na turneju kreću s kompletnom produkcijom koja uključuje ozvučenje, rasvjetu i videozidove, pa će publika imati priliku uživati u vrhunskom audio-vizualnom spektaklu.

Ulaznice za koncert (parter stajanje i tribine) u prodaji su od 3. rujna do 1. listopada po povoljnijim cijenama. U prodaji bit će i posebni VIP paketi, o kojima se detaljnije informacije mogu pronaći na web stranicama benda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije