Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
101 Pjesma

92-godišnjak postao poetska zvijezda, prodavaniji je od Amande Gorman i Rupi Kaur

Twitter
07.05.2021.
u 10:07

Ono što je započelo kao obiteljski projekt samo da bi sve pjesme mog djeda bile na istom mjestu i pokušaj dobivanja nekoliko recenzija od obitelji i prijatelja, preraslo je u njegov nezamislivi san

Zbirka poezije 92-godišnjeg Gordona McCullocha postala je bestseller na Amazonu nakon što je njegova unuka zamolila svoje pratitelje s Twittera da, ako žele, bace pogled na knjigu njezina djeda i ostave recenziju, prenosi The Guardian.

Zbirka "101 pjesma" pokriva širok spektar tema kao što su ljubav, romansa, veze, religija, molitve, smisao života i smrti i odnos s Bogom, a na Amazonu je zaprimila više od 1000 recenzija u kojima je ocijenjena s pet zvjezdica.

- Ono što je započelo kao obiteljski projekt samo da bi sve pjesme mog djeda bile na istom mjestu i pokušaj dobivanja nekoliko recenzija od obitelji i prijatelja, preraslo je u njegov nezamisliv san - napisala je unuka Jessica na Twitteru nakon što je njezina prva objava postala viralna. Otkrila je i da su očekivali da će se prodati maksimalno 100 knjiga, ali sada su njegove riječi širom svijeta.

- U njegovim godinama to je jedna od stvari za koje nije mislio da će se dogoditi. Sad uokolo traži pjesme koje nije iskoristio da bi objavio i nastavak - za The Guardian je rekao sin William.

- To je ogromno postignuće koje će nesumnjivo nadahnuti mnoge druge autore koji žele ostvariti svoje izdavačke snove da i oni samostalno objave svoje knjige - poručio je Simon Johnson, direktor Amazon EU Books.

Knjiga 92-godišnjeg Škota tako je u Velikoj Britaniji prvi tjedan bila prodavanija i od zbirki velikih suvremenih pjesnikinja Amande Gorman i Rupi Kaur.

Knjiga poezije "The Hill We Climb", autorice Amande Gorman, nazvana po pjesmi koju je Amanda recitirala na inauguraciji Joe Bidena, u prvom tjednu od objavljivanja po stopi prodaje prestigla je sve ikada objavljene knjige poezije. Veliko postignuće je i uvrštavanje knjige na prvo mjesto liste USA Today best-sellera. Ovo je također po prvi put u povijesti da se knjiga poezije našla na samom vrhu ove liste, pohvalila se Amanda na Instagramu.

Amanda je bila najmlađa izvođačica u povijesti predsjedničkih inauguracija u Sjedinjenim Američkim Državama. Prije nje najmlađi pjesnik koji je nastupao na predsjedničkoj inauguraciji bio je Richard Blanco koji je tada imao 44 godine, otkrila je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije