Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika aukcija

Prodaje se Mona Lisa napravljena od Rubikovih kocki, cijena prava sitnica

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL
1/2
04.02.2020.
u 08:18

Prikaz Mona Lise napravljen od 330 Rubikovih kocki krajem veljače će se naći na dražbi u Parizu, tek par korak dalje od Louvrea gdje je smješten original Leonarda da Vincija.

Očekuje se da će na dražbi moderne umjetnosti rad iz 2005. francuskog umjetnika pod pseudonimom Invader postići cijenu i do 150.000 eura, objavio je u ponedjeljak organizator aukcije kuća Artcurial.

Umjetnik je mozaik Mona Lise i njenog slavnog osmjeha napravio koristeći plastične kockice koje čine Rubikovu kocku, mehaničku slagalicu u kojoj je potrebno po bojama uskladiti stranice kocke koje čine po devet pomičnih polja jarkih osnovnih boja.

"Gotovo da i ne trebate vidjeti pojedinosti. Znate da je to Mona Lisa jednostavno zbog položaja i kompozicije, a upravo je to čarobno", rekao je Arnaud Oliveux koji vodi odjel Artcuriala za urbanu umjetnost.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL

Aukcija će se održati 23. veljače i podudarat će se s velikom izložbom posvećenom Leonardu da Vinciju u obližnjem Louvreu, domu prave Mona Lise. Izložbom će se obilježiti 500. godišnjica smrti slavnog talijanskog renesansnog majstora.

Anonimni ulični umjetnik Invader poznat je po lijepljenju keramičkih mozaika na zidove zgrada po cijelom svijetu, često s motivima iz videoigara ili stripova.

Komentara 6

DU
Deleted user
09:33 04.02.2020.

To i ja mogu napravit. Nije nikakva umijetnost.

Avatar Mentat
Mentat
11:24 04.02.2020.

Sljedeća na redu-lego mona lisa... onda od čepova... onda možda nekom padne na pamet i neka od smeća-cijena 200 000 $

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije