Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA

"Privatna utopija" postavljena u galeriji Kranjčar

mini me
(vl)
09.03.2010.
u 15:01

Izložba umjetnice Ines Krasić pod nazivom "Privatna utopija" u sklopu ciklusa "Nepomirljivi" otvara se 10. ožujka u 19 sati u galeriji Kranjčar.

Zagrebačka je tvornica ambalaže Model Pakiranja vrijednom donacijom svojih proizvoda poduprla izložbu umjetnice Ines Krasić pod nazivom "Privatna utopija" koja se u sklopu ciklusa "Nepomirljivi" otvara u srijedu 10. ožujka u 19 sati u galeriji Kranjčar.

Ciklus "Nepomirljivi", u sklopu kojeg su svoje radove već izlagali Tomislav Buntak, Kristian Kožul i Davor Vrankić, donosi izložbe umjetnika srednje generacije kojima je, prema riječima Branka Kostelnika, izbornika ciklusa, zajednički umjetnički nemir i nepomirljivost s društvenim okruženjem ili umjetničkom praksom vlastite osobnosti ili cjelokupne scene.

Vanja Babić, kustos izložbe, dodaje:
- Težili smo autorima međusobno posve različitih poetskih odnosno medijskih afiniteta čiji su radovi u pravilu autentično osmišljeni, perfekcionistički izvedeni i pritom vizualno izrazito dojmljivi. Držimo kako Tomislav Buntak, Kristian Kožul, Davor Vrankić i Ines Krasić savršeno odgovaraju nabrojenim karakteristikama.

Prema riječima umjetnice Ines Krasić, izložba je, kao i gotovo svi njezini radovi i projekti do sada, autoportret odnosno pokušaj da se vidi ono što inače ne gledamo, ne primjećujemo, a kamoli vidimo... na sebi, u sebi i oko sebe.
- Dijelom zato, a dijelom u želji za istraživanjem granica grafičkog medija odlučila sam se za pomalo neuobičajen likovni medij – kutije i ploče od valovitog kartona - kazala je autorica izložbe.

Izložba je otvorena do 20. ožujka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije