Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Basnoslovka

Priče o životinjama koje misle i osjećaju kao ljudi

slikovnica
arhiva
17.08.2012.
u 15:38

Na YouTubeu možete vidjeti basnoslovke kao predstavu u kojoj djeca sama sudjeluju i uživaju

Od jedne akademske kiparice očekuje se obilje mašte. No, kada joj dodate jednog malenog, zaigranog i nadasve znatiželjnog sina Melkiora, kojem stalno treba pričati priče, tada granica toj mašti postaje samo nebo.

Bogat kolorizam crteža

Upravo to je najjednostavniji opis slikovnice “Vrijeme je za basnoslovke”, koju je nacrtala, napisala i u vlastitoj nakladi nedavno izdala Hana Lukas Midžić. A Basnoslovke su zapravo osam kratkih pjesmica o životinjama popraćenih veselim i koloristički bogatim crtežima. No, nisu to obične životinje, u što se možete uvjeriti i sami potražite li na internetu basnoslovke. Naći ćete filmić koji objašnjava kako su to životinje koje misle, govore, osjećaju i ponašaju se baš poput nas ljudi. Zbog toga i jesu tako privlačne mališanima i zbog toga će već ove jeseni zaživjeti i kao posebno ispričana priča. Naime, Hana Lukas Midžić je “Vrijeme je za basnoslovke” osmislila i kao malu interaktivnu predstavu za najmlađe.

Pomoću lutkarskih rekvizita i posebno skladane glazbe djeci recitira pjesmice iz knjige, a zadivljuje način na koji se djeca uključuju potpuno proživljavajući sve zgode i nezgode svojih najdražih životinja. Kako to izgleda, pogledajte na www.youtube.com/watch?v=hvPzQzYFl5E, a predstavu koja traje tridesetak minuta autorica će već ove jeseni ponuditi vrtićima i dječjim knjižnicama.

Kreativnost mališana

Hana Lukas Midžić je Splićanka, akademska kiparica (diplomirala je u klasi prof. Šime Vulasa na ALU u Zagrebu). Za vrijeme studija provela je semestar na Indiana University of Pennsylvania u SAD-u, a do sada je izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi. Radila je na kazališnim i filmskim scenografijama, na animiranom filmu..., a posebno voli rad u likovnim radionicama, u kojima joj je važno poticanje kreativnosti kod djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije