Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 52. godini života

Preminuo virtuoz usne harmonike Neven Mijač

neven mijač
Foto: Goran Kovacic/pixsell
25.10.2016.
u 23:41

Dobitnik je Nagrade "Status" za najboljeg instrumentalista na usnoj harmonici u Zabavnoj, pop-rock i urbanoj glazbi 2000., 2006., 2012. i 2014.

Zagrebački bluzer i virtuoz usne harmonike Neven Mijač preminuo je sinoć u 52. godini života nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću, izvijestila je u utorak Hrvatska glazbena unija. 

Ovaj virtuozni glazbenik rođen je 1965. u Zagrebu. Glazbom se bavio od djetinjstva - od šeste godine svirao je violončelo, a od šesnaeste usnu harmoniku.

Studirao je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a s dvadesetak godina odlazi u Pariz, gdje živi kao studijski glazbenik, svirač u metrou i pariškim klubovima.

Početkom 80-ih priključuje se grupi "Telefon“, koja kasnije nastavlja djelovanje kao "Telefon Blues Band".

Surađivao je, svirao i snimao s brojnim hrvatskih glazbenicima od kojih su se na dugom popisu našli Crvena jabuka, Neno Belan, Arsen Dedić i Josipa Lisac.

Na krilima prokušanih blues standarda, Neven Mijač je u društvu glazbenika, Eduarda ‘Jimmy’ Matešića, Roberta Vnuka, Alena Svetoperića i Damira Šomena objavio posljednji album "Nothing Toulouse“ istoimenog blues benda.

Dobitnik je Nagrade "Status" za najboljeg instrumentalista na usnoj harmonici u Zabavnoj, pop-rock i urbanoj glazbi 2000., 2006., 2012. i 2014.

Komentara 3

SO
sohnahoakasaa
01:18 26.10.2016.

Kakav je to bio glazbenik majko moja. Pravi virtuoz na usnoj harmonici. Pokoj vječni i vječna svjetlost svjetlila mu.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:37 26.10.2016.

Pokoj mu duši, obitelji saučešće.

KO
Kora
10:16 26.10.2016.

Slušala sam ga uživo. Što je Neven izvodio na tom malom instrumenu to je čudo jedno! Ta njegova usna harmonika je bila čisti blues.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije