Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak velikana

Preminuo legendarni novinar i pisac Mladen Kušec

Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/13
02.11.2020.
u 16:38

Preminuo je legendarni novinar i pisac Mladen Kušec.

Preminuo je Mladen Kušec, hrvatski novinar, pjesnik, pisac i publicist. 

Kušec je rođen u Zagrebu 1938. godine. Studij jugoslavistike diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1963. te se iste godine zaposlio na Radio Zagrebu. 

 

Bio je novinar i urednik više rado slušanih i gledanih emisija za djecu i mlade na radiju i televiziji (Tonkica Palonkica frrr..., Bijela vrana, Hihotići, Patuljci pojma nemaju i Sedmi vjetar) te urednik Obrazovnog i dječjeg programa Hrvatskog radija. 

Video: Mladen Kušec - dobitnik Večernjakove ruže za 2018.

 

Njegova je radio emisija "Tonkica Palonkica frrr..." 2014. godine postavljena je i u kazalištu. 

Autor je desetaka knjiga poezije i proze za djecu (Donatela, Mama tata i ja, Volim te, Adrianin plavi svijet) te dobitnik nagrade Mato Lovrak, nagrade Hrvatskog novinarskog društva Zlatno pero, nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo te Večernjakove ruže za najbolju radio emisiju 2018. godine. 

Komentara 13

BI
Binga01
16:48 02.11.2020.

Bio i ostao legenda!

DU
Deleted user
17:42 02.11.2020.

Već kad bi mu samo čuo glas,znaš o kakvoj se dobrodušnoj osobi radi. Zato je bez problema komunicirao s djecom, a sad eto sa svim svetima kod dragog Boga!

DU
Deleted user
17:11 02.11.2020.

Zbogom ujace. U srcu si uvjek mojem i familiji iz kanade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije