Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 82. godini

Preminuo Ken Spears, koautor legendarnog crtića Scooby-Doo

Screenshot
11.11.2020.
u 12:18

U dobi od 82. godine u petak je od posljedica demencije u Los Angelesu umro Ken Spears, koautor animirane serije Scooby-Doo, na kojoj je surađivao sa svojim kreativnim partnerom, animatorom Joeom Rubyjem, piše BBC.

Spears je kreirao animirane likove iz crtanog filma o avanturama četiriju prijatelja i psa, a preminuo je u Los Angelesu, samo tri mjeseca nakon Rubyja.  

Originalni crtić pod nazivom 'Scooby-Doo, Where Are You?' (Gdje si ti, Scooby-Doo?) održao se samo dvije sezone, od 1969. do 1970. godine, ali je stvorio obrazac koji je nakon toga iznjedrio 50 godina priča.

Predsjednik tvrtke Warner Bros Animation, Sam Register u priopćenju je napisao: "Tvrtka Warner Bros tuguje zbog odlaska Kena Spearsa i njegovim voljenima šalje najtoplije misli. Ken je bio pravi inovator u ovoj industriji, a njegov humor i dalje oduševljava publiku. Nema zemlje u svijetu u kojoj se Scooby-Doo nije prikazivao. Mi u Warner Bros Animationu i dalje se nadahnjujemo njegovim radom i počašćeni smo što možemo nastaviti s naslijeđem njemu dragih likova."

Spears je rođen 12. ožujka 1938. u Los Angelesu, a Rubyja je upoznao dok je radio za producentsku kuću Hanna Barbera. Zajedno su stvorili animirani film "Scooby-Doo, Where Are You?", koji je prvi put prikazan na CBS-u u rujnu 1969.

Crtić prati avanture plahe i dobrohotne njemačke doge Scoobyja, koji putuje Sjedinjenim Državama, rješavajući sablasne misterije s grupom hrabrih tinejdžera - Daphne, Fredom, Velmom i Shaggyjem. 

Televizija ABC je 1977. osnovala Ruby-Spears Productions, kao podružnicu Filmwaysa, studija koji je stvorio i crtane filmove 'Mister T' i 'Alvin i vjeverice'. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije