Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Premijerno prikazana zombi komedija Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Zagreb: Premijera prve hrvatske zombi komedije iz budućnosti Posljednji Srbin u Hrvatskoj
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/32
25.02.2019.
u 23:14

Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27. 2. u Rijeci

Domaća zombi komedija iz budućnosti Posljednji Srbin u Hrvatskoj premijerno je prikazana večeras u zagrebačkom Kinu Europa.

Premijera filma okupila je mnogobrojnu filmsku ekipu predvođenu scenaristom i redateljem Predragom Ličinom, a glumačku ekipu predvodili su, kao i u filmu, Krešimir Mikić (Mićo) i beogradska glumica Hristina Popović (Franka Anić), kojima su se pridružili Tihana Lazović (Vesna) i Dado Ćosić (Maks).

Uz njih, premijeru su uveličali i Marina Redžepović i Dušan Bućan (bračni par Drakula), Bojan Navojec (Lemi), Nikša Butijer (Ante), Tvrtko Jurić (dr. Zdovc), Janko Popović Volarić (tonski tehničar Trpimir), Ana Vučak Veljača, Karla Brbić i Boris Šavija (Hodžići), Tin Gregorić, Roko Sikavica, Gloria Dubelj, Erna Rudnički, Ivica Zadro i Filip Sertić. Na premijeri je sa suprugom bila i Severina, koja se također pojavljuje u filmu, kao Francesca Gambini De La Norde.

Zagreb: Premijera prve hrvatske zombi komedije iz budućnosti Posljednji Srbin u Hrvatskoj
1/32

Ekipa je bila potpuna s producentima Ankicom Jurić Tilić i Mišom Mogorovićem, direktorom fotografije Ivanom Zadrom, montažerom Tomislavom Pavlicom, dizajnerom zvuka Julijem Zornikom, scenografkinjom Janom Piacun, majstoricom maske Svetlanom Gutić te skladateljima Jurom Ferinom i Pavom Miholjevićem.

Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27. 2. u Rijeci, a potom mu slijedi festivalska premijera 1. 3. na FEST-u u Beogradu. Posljednji Srbin u Hrvatskoj u distribuciji 2i filma kreće u kinima od 28. 2. u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od 7. 3. u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14. 3. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.

Komentara 6

PO
pozornik66
00:39 26.02.2019.

Žalosno i jadno

DU
Deleted user
08:39 28.02.2019.

Redatelj Ličina sin đorđa ličine! Kulturnjacima se sviđa! Sve jasno.

Avatar Mi sami
Mi sami
08:01 26.02.2019.

Jel financirano hrvatskim novcem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije