Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Premijera Paljetkova 'Bastiona' u Kazalištu Marina Držića

Luko paljetak
PIXSELL
04.06.2012.
u 16:13

U svome djelu podcrtava strah od nepoznatoga i život u neznanju. Baš kao strah koji vlada u političkom sistemu zbog protoka informacija, isto tako postoji i strah u glavi svakog ljudskog bića

Predstava "Bastion“, nastala po istoimenome djelu Luka Paljetka, premijeru ima u nedjelju 10. lipnja od 20 sati u dubrovačkome Kazalištu Marina Držića. Luko Paljetak u svome djelu podcrtava strah od nepoznatoga i život u neznanju. Baš kao strah koji vlada u političkom sistemu zbog protoka informacija, isto tako postoji i strah u glavi svakog ljudskog bića. Iracionalnost i negiranje, mistični rituali po uzori na povijesne događaje i ličnosti, tradicija i moderna, bezizlazno stanje... Sve je to Bastion, a iza njegovih zidina krije se toliko zanimljivosti da je nemoguće otkriti ih sve odjednom. Redatelj Lefteris Giovanidis tekst iščitava vrlo moderno, te ga je smjestio u 21. stoljeće. Wagner, General, Jorge, Grofica... tek su imena koja simboliziraju likove; ono što je bitno jesu njihovi karakteri koji kroz sumnju i pronicljivost dolaze do izražaja u vremenu kada povjerenje zbilja postaje nešto neprocjenjivo. Giovanidis i glumačka postava 'tragaju' za Paljetkovim uputama koje je šifrirao i ostavio tek pokoji jasan trag. Sve vidljivo zapravo je nevidljivo, baš poput rupa u podu i u Wagnerovu pianu... Nakon premijere 10. lipnja u 20 sati, reprizna izvedba bit će na Danima Kazališta – 11. lipnja u 20 sati .

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije