Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja kazališta

Premijera Oluje u režiji Ivice Šimića u kazalištu na Tajvanu

Oluja, režija Ivica Šimić, kazalište na Tajvanu
arhiva VL
22.04.2012.
u 14:58

Predstavu je Ivica Šimić i kostimski i glazbeno smjestio na Tajvan, koji kao da je mjesto za koje je Shakespeare pisao svoje posljednje djelo

Premijera Oluje W. Shakespearea, koju na Tajvanu za kazalište Song Song Song iz Taipeia režirao Ivica Šimić, osnivač i umjetnički voditelj kazališta Mala scena iz Zagreba održana je u petak, 20. travnja,  u 19.30 po lokalnom vremenu.

Pripreme za predstavu počele su u listopadu 2011. u vrijeme rada na predstavi Padobranci kazališta Mala scena, koje je Song Song Song kazalište praizvelo u Taipeiu u studenome 2011., a kada je napravljena i audicija za sve uloge i okupljen autorski tim. Predstava je namijenjena djeci od 9 godina na više i nakon premijere igrat će u cijelom Tajvanu. Za predstavu vlada veliko zanimanje, jer se Shakespeare za mladu publiku ne izvodi često u kazalištima za djecu na Tajvanu, pa su na premijeru svoj dolazak najavili ne samo kritičati I direktori kazališta iz Tajvana, nego i selektori azijskih festivala predvođeni gospodinom Hisashiem Shimoyamom, selektorom Kijimuna Festa na Okinawi.

Premijera Oluje i gostovanje Ivice Šimića posebno su značjni jer se sve događa  u 25. obljetnici kazališta Song Song Song. Ova svečarska sezona u znaku je Kazališta Mala scena, jer se i Padobranci u studenom i sada Oluja oglašavaju na plakatima i u svim medijima kao suradnja ova dva kazališta. Ozračju suradnje između tajvanski i hrvatskih umjetnika pridonosi i činjenica da je scenografkinja predstave Dinka Jeričević, a glavnu ulogu Prospera igra Ju, Shu Ming, umjetnički direktor kazališta Song Song Song.

Predstavu je Ivica Šimić i kostimski i glazbeno smjestio na Tajvan, koji kao da je mjesto za koje je Shakespeare pisao svoje posljednje djelo. Svojom poviješću, folklorom, političkom sudbinom, ovaj otok gusara, aboriđina i kineskih prebjega, idealno je poprište događaja koje je Shakespeare smjestio na neki nepoznat, mitski otok.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije