Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siguran hit

Premijera nove dvorane Komedije, premijerom ‘Tuluma u samostanu’

VL
Autor
Denis Derk
21.11.2018.
u 12:56

Novu sezonu otvara predstava Michaela Wynnea nagrađena Olivierom

Zagrebačka Komedija, omiljeno zagrebačko kazalište specijalizirano i za operetu i mjuzikl, u petak će premijerom komedije Michaela Wynnea “Tulum u samostanu” otvoriti novu sezonu, ali i posjetiteljima ponosno pokazati obnovljeno gledalište. Nekoliko mjeseci trajali su radovi u gledalištu i na pozornici, pa će publiku Komedije dočekati novi stolci i osvježeni zidovi kazališta. Zamijenjen je i drveni pod pozornice, kao i dio rasvjete, a tonski pult je pomaknut za jedan red prema pozornici radi bolje zvučne slike, i te kako važne za ovaj jedinstveni glazbeni teatar u Hrvatskoj.

Za vrijeme radova dio Komedijinih djelatnosti preseljen je u kabaretski klub Kontesa smješten ispod zagrebačke Gradske kavane, u kojem je premijerno izvedena i predstava “39 stepenica” nastala prema filmu Alfreda Hitchcocka, koji je adaptirao roman Johna Buchana, dok je filmski scenarij za scenu adaptirao Patrick Barlow.

“Tulum u samostanu” komedija je Michaela Wynnea praizvedena u prizemlju Royal Court Theatrea u Londonu prije devet godina. Nadopisani tekst dobio je i prestižnu britansku nagradu Olivier za najbolju novu komediju, a na scenu Komedije dolazi u režiji Aide Bukvić, dok su za prijevod zaslužni Ivo Kneović i Hrvoje Vranić. Knezović je i scenograf predstave, dok kostimografiju potpisuje Gabrijela Krešić, a glazbu Christian Kanazir.

U atraktivnoj glumačkoj podjeli su Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić.

Do kraja godine na kaptolskoj sceni Komedije moći će se vidjeti već poznate predstave za koje se traži karta više kao što su to “Jalta, Jalta”, “Mamma mia!”, “Čisto ludilo”, “Narodil se mladi kralj”, “Opet on”,..., dok za kraj prosinca ansambl priprema prigodni novogodišnji koncert nazvan Beč u Agramu.

Pod ravnanjem Krešimira Batinića nastupit će Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić, Đani Stipaničev i Damir Lončar a na programu su arije, dueti, valceri, polke i uvertire obitelji Strauss, Lehara, Kalmana, von Suppea...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije