Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška odluka

Prekidaju se Marulićevi dani, u gostujući ansambl Gavelle ušao koronavirus

Otvorenje sezone HNK Split
Miroslav Lelas/PIXSELL
26.10.2020.
u 11:53

Uprava splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u subotu je odlučila prekinuti Marulićeve dane kako bi zaštitila zdravlje publike i sudionika tog festivala s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju u ansamblu "Gavelle" koji je trebao gostovati na Danima.

To je zagrebačko kazalište s tri predstave trebalo gostovati na Festivalu, no u ansambl je ušao koronavirus pa je Uprava donijela odluku o prekidanju festivala, izvijestili su iz splitskog HNK.

U priopćenju su istaknuli da se sezona u HNK nastavlja normalno od sljedećeg tjedna, prema objavljenom rasporedu, a u kazalištu žale što su morali prekinuti festival koji se do sada uspješno odvijao, no briga za zdravlje publike i zaposlenika na prvom im je mjestu.

"Vjerujemo da naša publika dobro razumije razloge ove odluke, do kojih je došlo zbog strogog pridržavanja epidemioloških mjera, čime je spriječeno širenje virusa, i da će nastaviti posjećivati naše predstave u epidemiološki sigurnom okruženju kazališta", stoji u priopćenju.

S obzirom da su glumci Gradskog dramskog kazališta Gavella u petak imali generalni probu pred današnji nastup, tijekom koje se doznalo da su neki sudionici pozitivni na koronavirus, jutros u kazalištu traje dezinfekcija prostora.

Iz Gradskog kazališta "Gavella" kratko su potvrdili za Hinu da je u ansambl ušao koronavirus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije