Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVOT-IZDANJE

Predstavljena raskošna raritetna Biblija

10.11.2008.
u 17:11

Samo tisuću i petsto kupaca, spremnih za to divot-izdanje izdvojiti 16 tisuća kuna, postat će ponosni vlasnici najraskošnije Biblije ikad tiskane u Hrvata.

Raritetnu Bibliju, ručno uvezanu, tiskanu u čak tri njemačke najbolje opremljene tiskare, ilustriranu s oko tristo reprodukcija najljepših slika iz europskih Biblija starih i do tisuću godina, protkanu zlatotiskom i, posebno rijetkim, zlatnim obrezom s uzorkom, objavili su zagrebačka Kršćanska sadašnjost i Mozaik knjiga.

Biblija za tajkune

Luksuzno izdanje temeljne knjige judeokršćanske civilizacije  nakladnici su predstavili javnosti u foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta, gdje su o skupocjenoj Bibliji, uz vodstvo Antona Šuljića, govorili direktor Kršćanske sadašnjosti Adalbert Rebić, književni povjesničar Josip Bratulić i urednik izdanja Vid Jakša Opačić.

Dragocjena knjiga donosi hrvatski standardni prijevod Starog i Novog zavjeta, osuvremenjenu inačicu onoga temeljnog izdanja poznatog pod nazivom Zagrebačka Biblija, koje su prije točno četiri desetljeća uredili Bonaventura Duda i Jure Kaštelan i koje je otad tiskano u dvadesetak izdanja. Izvorne ilustracije pak dolaze iz trezora Austrijske nacionalne knjižnice. U najfiniju kožu uvezana Biblija ima i svoj zaštitni drveni kovčežić, također primjer vrhunskoga majstorstva: ručno je izrađen, baršunom podstavljen, te zlatnim ornamentima i pokrovom ukrašen.

U pretplati je već prodana gotovo trećina od 1500 numeriranih primjeraka. Svaki kupac uz svoj primjerak dobiva i kod javnog bilježnika ovjeren vlasnički list kao dokaz da je u njegovu obitelj za sadašnje i buduće naraštaje ušla vrijedna umjetnina koja uz kulturnu ima i golemu kolekcionarsku vrijednost.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije