Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''Lipoti je ime Cetina''

Predstavljena knjiga novinara, književnika i putopisca koja slavi ljepote Cetinske krajine

Zagreb: Stipe Krce predstavio je svoju knjigu Lipoti je ime Cetina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/20
11.04.2019.
u 22:19

- Ova je knjiga savršena mješavina novinarskih činjenica i fikcije koju donosi književnost. Nitko nikada nije ljepše opisao našu Cetinsku krajinu - istaknuo je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista

Klub Sinjana Zagreb i Kulturno društvo Trilj predstavili su u Velikoj dvorani Matice Hrvatske knjigu Stipe Krce ''Lipoti je ime Cetina''. Ovaj novinar, putopisac i književnik rodom iz malenog sela Jabuka u okolici Trilja desetljećima se družio s ljudima s obje strane rijeke Cetine, od njezina izvora do ušća. Upoznajući ''obične'' ljude, bilježio je njihove priče i zgode te na kraju svoga novinarskog putovanja stvorio ovo djelo koje čuva sjećanje na prošlost, baštinu te slavi ljepotu živopisne Cetinske krajine.

Predstavljanje je otvorio predsjednik Kluba Sinjana Zagreb Davor Varenina, koje nije krio zadovoljstvo činjenicom da Klub predstavlja još jedno djelo koje je spona s gradom Sinjom i Cetinskom krajinom.

Zagreb: Stipe Krce predstavio je svoju knjigu Lipoti je ime Cetina
1/20

Knjigu su, uz autora, predstavili i predsjednik Kulturnog društva Trilj i izvanredni profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu dr. don Josip Dukić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te Jakov Žižić, politolog i asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

- Priče slikovitih i zanimljivih ljudi koje nam Stipe Krce donosi u svojoj knjizi ostavljaju nam u naslijeđe povijesno vrijedne informacije - kazao je Jakov Žižić.

S novinarskog je, pak, aspekta, knjigu prokomentirao Dražen Klarić.

- Ova je knjiga savršena mješavina novinarskih činjenica i fikcije koju donosi književnost. Nitko nikada nije ljepše opisao našu Cetinsku krajinu - istaknuo je Dražen Klarić.

Za dobru je atmosferu bio zadužen kantautor Dražen Žanko, koji je pjevao pjesme koje veličaju ljepote ovoga kraja, a nakon predstavljanja knjige svi su se okupljeni Sinjani i ljubitelji ovoga kraja podružili uz ''čašicu razgovora''.

VIDEO Crveni tepih Večernjakove ruže:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije