Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarski kulturni institut

Predstavljanje romana "Otok" Sandora Maraija kojeg je prevela Xenia Detoni

VL
Autor
Denis Derk
06.11.2020.
u 18:44

O romanu čija se radnja zbiva u Dubrovniku govoriti će prevoditeljica Xenia Detoni i urednica Nataša Medved

U utorak 10. studenoga, baš na dan kada je na Zagrebačkom velesajmu trebao biti otvoren Interliber, Mađarski kulturni institut i Naklada OceanMore organiziraju predstavljanje romana „Otok” Sándora Máraija.

O knjizi će govoriti prevoditeljica Xenia Detoni i urednica Nataša Medved, a razgovor će moderirati János Dezső, ravnatelj instituta. Ulomke iz romana čija se radnja odvija u Dubrovniku čitati će glumac Frano Mašković.

Predstavljanje će se održati u utorak u 18 sati u samom centru Zagreba, u Mađarskom kulturnom institutu u ulici Augusta Cesarca 10 uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. 

Márai je proputovao i veliki dio hrvatske obale, pa se u romanu "Otok" (1934.) glavnina radnje odvija na vrlo konkretnim i prepoznatljivim dubrovačkim lokacijama, u hotelu Argentina i na Lokrumu. Parižanin Viktor Henrik Askenasi, nakon privatne afere otputuje u nepoznato, u Dubrovnik, a na tom putovanje preispituje savjest.

Pri tome taj orijentalist razmišlja i o smislu života, ostavljajući iza sebe obitelj. Kraj ovog aristokratski napisanog romana dobiva i trilersku, sasvim neočekivanu notu. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:44 06.11.2020.

Napisao bih komentar o članku , ali neću. A zašto ? Jer samoljubivi novinar ne trpi nikakove prijepore,sporove,kritike i dobronamjernu raspru . Sve moje komentare ,ponajviše o DLJI, dosad je uvrijeđeno uklanjao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije