Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga Vesne Parun

Predstavljanje knjige "Ja koja imam nevinije ruke" Vesne Parun

vesna parun
arhivska slika
07.04.2010.
u 11:25

U atriju muzeja Mimara u četvrtak u podne bit će predstavljena knjiga "Ja koja imam nevinije ruke" Vesne Parun. Knjigu je krajem prošle godine objavila Naklada Zoro. Vesna Parun rođena je na otoku Zlarinu 10. travnja 1922. godine.

Velika hrvatska pjesnikinja Vesna Parun, rođena na otoku Zlarinu 10. travnja 1922. godine, krajem prošle godine objavila je opsežno izdanje s izborom iz svih svojih knjiga nazvano "Ja koja imam nevinije ruke". Naklada Zoro predstavila ju je prigodno na lanjskom Interliberu, a u četvrtak 8. travnja u podne predstavit će je uoči autoričina rođendana u atriju muzeja Mimara. Knjigu će predstaviti i akademik Tonko Maroević te nakladnik Zoran Filipović. Ulomke iz knjige, u kojoj je osim poezije objavljena i autoričina proza, čitat će glumica Vesna Tominac-Matačić. Uglazbljene pjesme Vesne Parun uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića izvodit će Sandra Bagarić.

Opsežnoj knjizi "Ja koja imam nevinije ruke" sama je pjesnikinja dala podnaslov asinkroni odabir, a u tom je izdanju objavila i autobiografske polemične fusnote. Prije dva tjedna u vlastitoj je nakladi pjesnikinja, koja je nepokretna već godinama i živi u lječilištu u Stubičkim toplicama, objavila i drugi dio knjige "Taj divni, divlji kapitalizam".

Ključne riječi

Komentara 1

OO
onako_ovlaš
15:53 07.04.2010.

\"Krajem prošle godine objavila je opsežno izdanje\",dakle,ode Vesna u izdavače;baš dirljiva vijest pisana biranim jezikom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije