Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Kerempuhu

"Gruntovčani" ispraćeni ovacijama, a kazalište je na nogama pozdravilo Smiljku Bencet

Premijera Gruntovčana u Kerempuhu
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/13
09.03.2020.
u 00:00

Posebno dirljiv bio je trenutak kada se na pozornicu iz publike popela glumica Smiljka Bencet, koja je svoju ulogu Regice u TV seriji, koju je režirao Krešo Golik, a kojoj su čitatelji Večernjeg lista dodijelili Ružu 20. stoljeća kao najboljoj TV seriji snimljenoj u 20. stoljeću na ovim prostorima, upisala u anale hrvatskog glumišta.

U satiričkom kazalištu Kerempuh izvedeni su "Gruntovčani". Na temelju komedije Mladena Kerstnera "Vikend u Gruntovcu" priču je našem vremenu prilagodio Boris Svrtan. Ušli su tako legendarni likovi ne samo ravno u 21. stoljeće, već i u Europsku uniju. I pokazali nam da se od 70-ih godina 20. stoljeća ništa promijenilo nije: umjesto samoupravljača i zadrugara sada se oni koji manipuliraju i trpaju u svoje džepove zaklinju u narod, a Dudek je i dalje naivni dobričina, preko čijih se leđa lome sva koplja.

"Gruntovčani" su i te kako izdržali novi test. Predstavu je premijerna publika primila s oduševljenjem i ispratila ovacijama. Posebno dirljiv bio je trenutak kada se na pozornicu iz publike popela glumica Smiljka Bencet, koja je svoju ulogu Regice u TV seriji, koju je režirao Krešo Golik, a kojoj su čitatelji Večernjeg lista dodijelili Ružu 20. stoljeća kao najboljoj TV seriji snimljenoj u 20. stoljeću na ovim prostorima, upisala u anale hrvatskog glumišta.

Nakon što smo se lani zauvijek oprostili od Martina Sagnera bilo je lijepo sinoć vidjeti počast iskazanu toj glumačkoj legendi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije