Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predstava Boksačko srce kreće u osvajanje srca publike

Boksačko srce
08.01.2020.
u 14:27

Boksačko srce nova je predstava u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino.

Na sceni su dva odlična glumca, Marko Torjanac i Filip Vidović, a Marko Torjanac potpisuje i režiju. Premijera je 17. siječnja u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, nova izvedba je već dan iza, 18. siječnja, a Boksačko srce u veljači publika će moći pogledati 6. i 21., također u Maloj dvorani Lisinski u 20 sati.

Iza naslova Boksačko srce nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

Boksačko srce je predstava od koje oba kazališta puno očekuju, s apsolutnim potencijalom novog kazališnog hita. Publika će moći uživati kako u odličnom tekstu, tako i u dvije snažne glumačke karizme na sceni. Pravi kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac daje višestruki potpis i predstavi – redatelj je, osmislio je scenografiju, oblikovao svjetlo te glumi ostarjelog, bivšeg boksača. U ulozi mladića čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim gledat ćemo Filipa Vidovića, sina glumačke legende Ivice Vidovića i glumice Gordane Gadžić, koji se proslavio glavnom ulogom u Ciganinu, ali najljepšem zagrebačkog HNK, čiji je sad stalni član, te je za tu ulogu osvojio nekoliko glumačkih nagrada. Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u Boksačkom srcu donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu. Stoga smo uvjereni da će Boksačko srce osvojiti srca jako velikog raspona publike, od tinejdžera do umirovljenika.

Veliki tim intenzivno priprema predstavu već nekoliko mjeseci i posvećena je pozornost svakom detalju. S veseljem ističemo da je autor završne slike popularni Nik Titanik. Za kraj bismo još dodali da smo sigurni da će se o desetoj, završnoj sceni Boksačkog srca puno pisati i da će biti prava poslastica za publiku, ali više od toga prije premijere o njoj nećemo reći.

Uživajte u Boksačkom srcu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije