Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA U HNK

Predrag Miki Manojlović je novi zagrebački Lear

Foto: arhiva HNK Zagreb
1/8
24.02.2018.
u 00:05

Uz Manojlovića u naslovnoj ulozi dugo će se pamtiti uloga koju je ostvario Mislav Čavajda kao Edgar.

Zagreb ima novog kralja Learea. On je Predrag Miki Manojlović. Slavnu Shakespeareovu tragediju režirao je Janusz Kica, po novom prijevodu i dramaturgiji Lade Kaštelan.

To je jedan drugačiji Lear, više zagledan u sebe, u intimnu tragediju starenja, nerazumijevanja svijeta koji se (pre)brzo mijenja. Ovaj Lear može biti, i jest kralj, ali može biti i sasvim običan čovjek. Kao takav mišljen je da bude blizak ovom našem dobu u ljudima u publici. Naglašavaju to dramaturginja i redatelj, cijela glumačka ekipa, ali možda i najviše od svega sjajna glazba Tamare Obrovac, kojoj je ovo u relativnom kratkom vremenskom razmaku druga premijera u HNK Zagreb, (nakon glazbe za balet "Apoksiomen") i koja se upravo radom u središnjoj nacionalnoj kazališnoj kući probija na sam vrh autora kazališne glazbe u Hrvatskoj.

Uz Manojlovića u naslovnoj ulozi dugo će se pamtiti uloga koju je ostvario Mislav Čavajda kao Edgar. Premijera u HNK Zagreb bila je i prvorazredni društveni događaj, na kojem su se okupili mnogi redatelji (Bobo Jeličić, Vinko Vrešan, Rene Medvešek...), glumci te ugledni kulturnjaci, predvođeni ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.

Komentara 8

BE
beitsche
09:08 24.02.2018.

Odlican primjer izmisljene balkanske kulturne aristokracije.

ZH
zhika
07:40 24.02.2018.

je l miki naucio hrvatski, ili je predstava na engleskom?

KR
kruti198
00:19 24.02.2018.

ko nas bre zavadi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije