Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CD Posveta slovenskog kantautora Vrdoljaku

Predin otpjevao na hrvatskom novi CD

01.12.2008.
u 18:29

Zoran Predin od danas je i hrvatski kantautor. Svoj novi album “Inventura” u cijelosti je otpjevao na hrvatskom jeziku, a podijelio ga je novinarima na  promociji u zagrebačkom B.P. clubu.

Suradnja sa sinom
- Već 30 godina skupljam hrabrosti da propjevam na hrvatskom jeziku. Kad je moj “mentor” Arsen Dedić doznao za to nazvao me i upitao - a tko ti je sve to preveo? Odgovorio sam da sam sve sam uradio, nakon čega je nastao tajac od 15-ak sekunda. A kad Arsen zašuti 15 sekundi, onda je to duga, duga tišina - bio je razgovorljiv i veseo bivši frontmen Lačnog Franza.

Na albumu se nalazi osam potpuno novih pjesama, te dvije zanimljive obrade - partizanska “Bilećanka”, te klasika Johana Straussa “Radetzky marš”. Uz zvuke pjesama s “Inventure”, Predin je predstavio i animirani spot pjesme “Ispod naše sretne zvijezde” kojeg je uradio njegov sin Rok, inače član benda “The Gypsy Swing Band” koji je odsvirao “Inventuru”.

- Album sam posvetio svom velikom prijatelju Draženu Vrdoljaku koji više nije među nama. Ali, najbolje će Darko Glavan kazati ima li ovaj album smisla ili ne - nastavio se šaliti Predin.

Koncert u Lisinskom
- Zoran nikada ne bi posvetio CD Draženu da nije siguran da materijal nije iznimno dobar - uzvratio je glazbeni kritičar Glavan.

Album u izdanju Dallas recordsa odmah je pušten u prodaju, a Predin je najavio veliki koncert u Lisinskom u ožujku 2009. za 30. obljetnicu svoga stvaralaštva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije