Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Rijeka

Praizvedba opere za velike i male Šuma Striborova I. J. Skendera

opera, Šuma Striborova, HNK Rijeka
arhiva VL
12.04.2011.
u 12:09

Uloga Stribora povjerena je basu Siniši Štorku, Malika Tintilinića tenoru Sergeju Kiselevu, snahe mezzosopranistici Kristini Kolar, a pripovjedača baritonu Robertu Kolaru. U ulozi majke izmjenjivat će se Mirella Toić i Anđelka Rušin

U srijedu, 13. travnja u 19.30 sati, na programu riječkog HNK Ivana pl. Zajca je praizvedba opere za velike i male "Šuma Striborova" Ivana Josipa Skendera pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević i u režiji Ozrena Prohića. Predstava je nastala u koprodukciji s Muzičkim biennalom Zagreb.

U svih pet ovosezonskih izvedbi uloga Stribora povjerena je basu Siniši Štorku, Malika Tintilinića tenoru Sergeju Kiselevu, Snahe mezzosopranistici Kristini Kolar, a Pripovjedača baritonu Robertu Kolaru. Uloga Majke povjerena je dvjema primadonama Mirelli Toić i Anđelki Rušin.

Nacionalna prvakinja Mirella Toić pjevat će na praizvedbi i premijeri te na posljednjoj ovosezonskoj izvedbi "Šume Striborove" u ponedjeljak, 18. travnja, dok će izvrsna mezzosopranistica Anđelka Rušin nastupiti 15. i 16. travnja. I u ulozi Sina izmjenjivat će se dvojica izvrsnih riječkih opernih pjevača, Voljen Grbac koji pjeva u prve dvije izvedbe i na posljednjoj u ovoj sezoni, dok će Davor Lešić biti Sin 15. i 16 travnja. Ulogu Djevojčeta nosit će dvije mlade pjevačice, članice zbora riječke Opere, i to Marijana Radić koja nastupa 13., 14. i 18. travnja, dok će Anamarija Knego Vidović pjevati 15. i 16. travnja 2011. godine.

Autorsku ekipu čine scenograf Dalibor Laginja, kostimograf Juraj Žigman, koreografkinja Maja Marjančić i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, a iz HNK Rijeka stiže i vijest da su sve ulaznice za sve izvedbe gotovo rasprodane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije